Caroline Van der Voort
Caroline Van der Voort Stercke vrouwen

Caroline Van der Voort

Stercke vrouwen

Caroline Van der Voort zou na haar marketingstudies bij de Zwitserse horlogeproducent Tag Heuer starten. Door een noodgeval in de zaak van haar vader stak ze die plannen ‘even’ in de koelkast. Intussen zijn we zo’n 18 jaar verder en Caroline werkt nog altijd in familiebedrijf Calodar, distributeur van sanitair. Haar internationale ambities kon ze doordrijven: Caroline zit vaak in het buitenland voor zaken en put daar tonnen energie uit.

“Ik ben hier grootgebracht. In mijn kindertijd heb ik uren op rolschaatsen door het ­magazijn gezoefd. Dat ik nooit elders gewerkt heb, is eerder toeval. De rechterhand van mijn vader kreeg een motor­ongeval toen ik net ­afgestudeerd was. Ik sprong in de bres maar ben nooit meer vertrokken. Ik begon met wat administratieve taken en ging naar vergaderingen van Febin. Zo bouwde ik mijn netwerk uit. Niet veel later kreeg ik een marketingrol in het bedrijf en mocht ik alles uitwerken voor de introductie onze twee eigen merken: Lafiness en Saninstal. Van de verpakkingen tot de winkelconcepten. Vandaag ben ik vooral met het commerciële aspect van Calodar bezig. Mijn vader zit nog altijd in de zaak, maar Calodar zit in volle transitie. Mijn neef Michaël is intussen ook aan boord.”

Trots?

“We gooien thuis niet echt met complimenten. Het parcours dat ik afgelegd heb, is niet verkeerd, denk ik. Maar ik heb dit natuurlijk niet alleen gedaan. Er is een heel team. En een goede ondersteuning. Bovendien is er ruimte om met het hoofd tegen de muur te lopen. Daar leer je uiteindelijk het meeste uit. Ik vind het net fijn dat er niemand een handje boven mijn hoofd heeft gehouden. Een belangrijke afspraak die ik met mijn vader – die een verleden in het voetbalmilieu heeft – heb gemaakt op dag één: ‘we spelen bal en niet man’. We nemen eventuele discussies dus ook niet mee naar huis. Ook al is dat maar vijf trappen hoger.”

Stercktes?

“Ik ben erg leergierig. Dat is toch wel een sterkte, denk ik. Onlangs volgde ik bijvoorbeeld nog een opleiding via Vlerick. Daarnaast kan ik mensen goed inschatten. Ik weet wat ik tegen wie moet zeggen. Of hoé ik het moet zeggen.”

Werkpunten?

“Meer tijd maken voor mensen. Zowel op het werk als thuis. Ik kan behoorlijk goed prioriteiten stellen, maar er komt zo vaak iets tussen en dat is niet altijd fijn voor de mensen rondom mij."

Choose your battles!

Sterck voorbeeld?

“Ik ben ervan overtuigd dat iedereen andere talenten heeft. Ik heb heel veel van mijn vader geleerd. Zijn drive is – vandaag nog altijd – ongelooflijk. Daar heb ik erg veel bewondering en respect voor. Bovendien heeft hij een erg diepgaande markt- en productkennis. Daarnaast vind ik ook Nadia Jansen een voorbeeld. Hoe zij in een mannenbastion de plak zwaait en tegelijkertijd balans vindt. Chapeau!”

Tips voor starters?

“Geloof in jezelf. En blijf dat ook doen. Durf af en toe risico’s nemen. Enkel door te ­springen geraak je verder. Maar blijf intussen wel wie je bent. Anders val je door de mand.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels