Gepersonaliseerde lichtervaring
Marco De Bruijn & Sven Lenaers Inspirrd & Lednlux

Gepersonaliseerde lichtervaring

Testimonial - Inspirrd - Lednlux

Van industriële verlichting tot designarmaturen of kantooroplossingen, LEDNLUX biedt een oplossing voor zowel kleine als grote projecten. Door de eigen productie in Genk is alles op maat en aanpasbaar. “We willen onze klanten een gepersonaliseerde lichtervaring bieden. Samen met Marco De Bruijn van Inspirrd gaan we voor architecturale verlichting met een unieke touch”.

LEDNLUX begon als distributeur van led maar ontwikkelt vandaag vooral eigen verlichtingsproducten. De assemblage gebeurt volledig in Genk. “Hierdoor bieden we een supersnelle service en kwalitatieve verlichtingsoplossingen voor alle kleine en grote projecten”, zegt marketingmanager Sven Lenaers. “Voor het ontwerpen van onze nieuwe producten doen we een beroep op Marco De Bruijn van Inspirrd.

Marco is een ervaren productdesigner en -ontwikkelaar. Hoewel hij voor verschillende klanten aan de slag gaat, is de band met LEDNLUX speciaal. “Als ik aan een project start, probeer ik me altijd 100% onder te dompelen in het DNA van het bedrijf. Een succesvol ontwerp begint namelijk bij een correcte inschatting van de behoefte van de klant. Dit vertalen naar een haalbaar product is de kunst”, aldus Marco.

Meer dan 500 producten

Van industriële verlichting tot design­armaturen of kantooroplossingen, de productrange van LEDNLUX is ondertussen erg breed. De catalogus bestaat uit meer dan 500 stuks. “We beschikken over een aantal standaardproducten, maar voor de rest is alles maatwerk. Dat is echt wel één van onze sterktes. In de toekomst willen we elke configuratie aanpasbaar en modulair maken zodat iedere klant zijn unieke toets kan geven. Je kan het eigenlijk een beetje zien als de Lego van verlichting”, lacht Sven.

De komende jaren wil LEDNLUX nog meer inzetten op ­architecturale designverlichting. “Het is één van de belangrijkste groeipoten binnen ons bedrijf. Creatief uit de hoek komen met unieke ontwerpen die onze klanten van hun sokken ­blazen, dat is het doel. Voorheen moest een lamp vooral lang meegaan en veel licht geven. Vandaag is het echt een designstuk geworden. Het geeft een extra toets aan een interieur zowel bij particulieren als bedrijven. Je kan er accenten mee leggen, sfeer brengen of iets uitlichten.”

Klanten betrekken

Aan de ontwikkeling van zo’n nieuw product gaat bij LEDNLUX een heel proces vooraf. “Om te beginnen, nodigen we een aantal klanten uit om te luisteren naar hun noden en verwachtingen. Daarna werken we op een moodboard verschillende ideeën en scenario’s uit die we in detail bespreken. Vervolgens gaat Marco aan het tekenen. Op basis van die eerste schetsen maken we prototypes, testen ze uit en komen zo tot het eindresultaat. Tussendoor vragen we ook regelmatig ­feedback aan onze klanten. Een heel traject, maar wel erg leuk om te doen”.

Snelle innovatie

De verlichtingssector zet elk jaar grote stappen vooruit op het vlak van o.a. automatisatie, lichtduur en aansturing. Bijblijven met al deze innovaties is cruciaal. “Onze structuur is heel dynamisch zodat we snel kunnen schakelen. Bovendien bouwden we duurzame ­contacten uit in het buitenland en zijn we partner van Dialux. Architecten en studiebureaus kunnen ­hierdoor al onze verlichtingsarmaturen gemakkelijk intekenen in lichtstudies en -ontwerpen."

Een uitstekende klantenservice is absolute prioriteit voor LEDNLUX. Door de vraag van de klant steeds centraal te houden en dit mee te nemen in het innovatieproces streeft het naar 100% klanttevredenheid. Vandaag is het volop bezig met de ontwikkeling van een extra productenlijn die op de Light + Building beurs in Frankfurt in maart 2020 gelanceerd zal worden.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels