Ik wil  grenzen verleggen
Kurt Vanbaelen & Joeri Haex Sports Performance Coach - Haex Bouwonderneming

Ik wil grenzen verleggen

Testimonial - Sports Performance Coach - Haex Bouwonderneming

Joeri Haex, zaakvoerder van Haex Bouwonderneming in Meeuwen, is altijd erg sportief geweest. Maar zijn drukke job was niet goed te combineren met de regelmatige voetbaltrainingen. Een knieblessure strooide nog wat meer roet in het eten. Zo’n twee jaar geleden klopte Joeri daarom aan bij Sports Performance Coach Kurt Vanbaelen. Met de knie van Joeri gaat het vandaag stukken beter. Twee keer per week – stipt om zeven uur ’s ochtends – trekt de zaakvoerder in sportoutfit naar Kurt voor een stevige work-out.

“Ik heb lang gesukkeld met mijn knie”, zegt Joeri Haex. “Op een bepaald moment was het zo erg dat ik zelfs geen ladder meer op raakte. Ik ging naar verschillende specialisten. Blijkbaar had ik jarenlang alles gecompenseerd met mijn ander been waardoor de spiermassa rond mijn knie bijna volledig weg was. Via STERCK kwam ik in contact met Kurt. Hij overtuigde me om te komen trainen. Vandaag – zo’n twee jaar later – ben ik nog altijd een trouwe klant.”

Kracht opbouwen

“In eerste instantie heb ik een revalidatietraining opgestart”, zegt Kurt Vanbaelen. “In overleg met de kinesist van Joeri heb ik de spieren rond de knie versterkt. Na een half jaar zagen we erg veel vooruitgang. De ‘single leg presses’ hebben we bijvoorbeeld opgebouwd van 9 naar 90 kilogram. Vandaag zijn de trainingen van Joeri heel gevarieerd, al vormt de preventie van een nieuwe knieblessure wel de rode draad.”

Stipt om 7 uur

Krachttraining, core stability, boksen, dynamische stretchoefeningen, af en toe wat hardlopen, … Kurt houdt de trainingen boeiend door regelmatig af te wisselen. “Ik hou er wel van om fysiek af te zien. Om grenzen te verleggen”, zegt Joeri. “Om de routine er in te houden, heb ik ook bewust gekozen om ’s morgens vroeg om 7 uur te trainen. Ik kan achteraf douchen en dan ben ik rond half negen op kantoor. Bovendien is dat een tijdstip dat je minder geneigd bent om af te bellen. ’s Avonds zijn er zoveel verplichtingen. ’s Ochtends sporten vergt wat wilskracht, maar ook dat kun je trainen.”

Verschillende disciplines

Kurt traint nagenoeg uitsluitend ondernemers. “Dat is zo gegroeid. Ik begrijp hoe ondernemers in elkaar zitten en geef regelmatig tips en trucs om meer te bewegen of beter te ademen. Dat wordt erg geapprecieerd.” Joeri knikt bevestigend. “Een andere troef is dat Kurt echt zoekt naar work-outs op maat. Hij kan je sterktes en zwaktes goed analyseren. En die vertaalt hij dan naar oefeningen uit verschillende sportdisciplines. Zo blijft het plezant!”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels