Kan automatisering je bedrijf boosten?
Pascal Habrant Sozen Automation

Kan automatisering je bedrijf boosten?

Vraag & Antwoord - Sozen Automation

Onze wereld verandert snel en bedrijven zijn niet altijd op de hoogte van de ­laatste technologische mogelijkheden. Klanten komen vaak bij ons omdat ze op de reguliere markt geen oplossing vinden. Wij passen hun bestaande productielijn aan of herdenken het productieproces vanaf nul. Zo goed als elke industriële productielijn kan onder de loep genomen worden met het oog op een betere kwaliteit of een verhoging van de capaciteit.

In welke sectoren kan automatisering een verschil maken?

Elk bedrijf met een productieproces komt in aanmerking. Of het nu uit de auto-industrie, de voedingssector of de geneesmiddelenindustrie komt. Denk daarbij aan machines, assemblagelijnen, stations voor kwaliteitscontrole of verpakkingsmachines. Maar automatisering kan ook in heel andere sectoren gebruikt worden. Zoals administratie, banken, logistiek of winkels. We ontwikkelen ook concepten met augmented reality. Dat kan onze dagelijkse activiteiten volledig veranderen.

Waarom kan automatisering een gamechanger zijn?

Dankzij automatisering en virtuele intelligentie kunnen we onze wereld beter begrijpen en dus ook beter anticiperen. Zo zijn we beter voorbereid op de toekomst, kunnen we de processen verbeteren en de kwaliteit van producten en services optimaliseren. Met automatisering beperk je namelijk de impact van onvoorziene gebeurtenissen en verbeter je de flow. Dat betekent meer output, een hogere kwaliteit of een duurzamer resultaat.

Wat zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van automatisering?

We proberen eerst en vooral de noden áchter de noden van onze partners te begrijpen. Dan brainstormen we met het projectmanagementteam om verschillende concepten aan onze klant voor te leggen. Dankzij de animatie van onze concepten worden die concreter en beter begrijpbaar voor onze klanten. We werken ook met virtual commissioning, wat ons toelaat om de werking van de machine te laten zien vooraleer de machine gebouwd wordt. Zo sporen we bottlenecks op. Indien nodig passen we het concept meteen aan. Onze sterkte is dat we zelf instaan voor de volledige oplossing: van de CAD-tekeningen, de ontwikkeling van de software, de mechanische en ­elektrische engineering tot de implementatie en het onderhoud. Dát maakt ons erg flexibel.

Hoe zullen robots en werknemers samenwerken?

De interactie tussen robots en werknemers is vooral handig om efficiënter en doelgerichter te werken. Het laat werknemers toe om minder zwaar of repetitief werk te doen in een veiligere omgeving.

Deze expertise werd aangeboden door  Sozen Automation

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels