Uniek meetwerk voor particulier en bedrijf
Raf Ernots

Uniek meetwerk voor particulier en bedrijf

Landmeterskantoor Ernots

Landmeterskantoor Ernots helpt particulieren en bedrijven met exacte metingen, grensbepalingen en schattingen van onroerend goed. Een deskundig team van vier landmeters en twee tekenaars gebruikt de nieuwste technieken om elke opdracht met de grootst mogelijke zorg uit te voeren.

Raf Ernots is industrieel ingenieur bouwkunde en heeft een master landmeetkunde. “Mijn vader is ook landmeter en werkte bij het kadaster, ook mijn oom zat in het vak. Na mijn studie begon ik onmiddellijk als zelfstandig landmeter in Bilzen. We groeiden snel en nu, 11 jaar later, werken we met een team van zes medewerkers. Twee jaar geleden betrokken we een gloednieuw pand. En sindsdien is het eigenlijk nog harder gegaan. Echt verrassend wat het effect is van zo’n nieuw gebouw en een goed zichtbare locatie”, vertelt Raf Ernots.

Metingen als corebusiness“Wat ons bureau bijzonder maakt is dat wij enkel metingen doen. Die voeren we uit voor zowel particulieren als bedrijven. Voor particulieren meten we bijvoorbeeld bouwgronden op, zorgen we voor verkavelingen en doen we regelmatig waardeschattingen van eigendommen. Ongeveer twee derde van ons team werkt voor projecten van overheden en bedrijven. Daarvoor voeren we vooral karteringen in GRB en detailmetingen uit. Later schakelen ze ons dan soms nog in voor de innameplannen”.

Flexibel en accuraat“Doordat we niet te klein maar ook niet te groot zijn kunnen we een snelle en flexibele service verlenen. Deadlines zijn voor ons heel belangrijk. We hebben een vrij jong team en zijn helemaal mee met de laatste technologische ontwikkelingen. We werken bijvoorbeeld met ‘totalstations’ waar onze landmeters helemaal alleen mee aan de slag kunnen. Als ze terug op kantoor aankomen is al 75 % van het meetwerk in orde. We hebben ook de mogelijkheid om onze metingen in 3D te projecteren. Voor aannemers zijn we zelfs beschikbaar om werfmaatvoering te doen. Het uitzetten van assen, kolommen, binnenmuren of liftputten kent voor ons geen geheimen.”

Tweede kantoorWij zijn vooral actief in het oosten van het land, in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Maar we hebben cliënteel in heel België, waaronder een heel aantal vaste klanten. We hopen binnen twee à drie jaar een tweede kantoor te openen in de regio Brussel - Antwerpen zodat we onze klanten in heel Vlaanderen beter kunnen bedienen. De studie landmeetkunde wordt alleen in Gent en Antwerpen aangeboden waardoor we dan gemakkelijker personeel hopen te vinden. Voor ons kantoor in Bilzen zijn we trouwens ook nog op zoek naar een extra landmeter. Heb je interesse? Neem dan zeker contact met ons op”, eindigt Raf Ernots.


Landmeterskantoor Ernots

Wagenstraat 12
3740 Bilzen
T. 089 24 97 32
info@landmeterernots.be
www.landmeterernots.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels