Groeipartners in logistiek vastgoed
Philippe Deschilder

Groeipartners in logistiek vastgoed

Heylen Warehouses

Magazijnen zijn cruciaal voor zowat elk bedrijf, maar vragen grote investeringen. Daarom ontwikkelt en verhuurt Heylen Warehouses logistiek vastgoed op lange termijn. Geen grijze dozen, wel blikvangers die strategisch gelegen zijn, de toon aangeven op het vlak van architectuur en duurzaamheid, een aangename werkplek vormen en toekomstbestendig meegroeien met ondernemingen.

“Heylen Warehouses is onderdeel van Heylen Group”, begint CEO Philippe Deschilder. “Dat is een holding die investeert in bedrijven vanuit een ‘buy & build’-strategie. Heylen Warehouses ontwikkelt logistiek vastgoed voor langetermijnverhuur. We zijn voornamelijk actief in België en Nederland. Op de Nederlandse markt zijn we voor de tweede maal de grootste Belgische ontwikkelaar.”

Succes faciliteren

“In onze business staan klanten centraal. Onze gebouwen moeten zodanig ontworpen zijn dat een bedrijf optimaal zaken kan doen,” laat Philippe optekenen. Om de verdere groei van huurders te ondersteunen, zet Heylen Warehouses in op ‘collaborating warehouses’ binnen een campusconcept. Philippe geeft toelichting: “Vroeger werd een gebouw ontwikkeld voor één klant en neergepoot op een stuk grond dat net groot genoeg was. Maar eens het bedrijf groeide, moest het elders uitbreiden, met inefficiëntie tot gevolg. Wij werken met grote percelen die we optimaal benutten. We verbinden verschillende warehouses aan elkaar. Op die manier kunnen de huurders flexibel groeien, krimpen, of onderling ruimte uitwisselen.” De logistieke campussen zelf liggen steevast op A-locaties die via verschillende transportmodi ontsloten zijn. “Om onze klanten optimaal te bedienen, moeten we hun business kennen”, gaat hij verder. “We willen snel en maximaal inspelen op hun wensen, en daarvoor is kennis in ons team van grote waarde. Zo hebben we de knowhow om magazijnen te ontwikkelen voor gevaarlijke of diefstalgevoelige producten en farmaceutica. We coördineren zelf alle werken. Dat geeft ons de flexibiliteit om een gebouw te maken dat past bij onze klant en komt ook de snelheid van bouwen ten goede. Desgewenst kunnen we voorraden en magazijninrichting financieren en helpen we onze klanten bij het zoeken van werkkrachten. We zijn een one-stop-shop.”

Future-proof bouwen

Een logistiek gebouw moet klaar zijn voor de uitdagingen van de toekomst. “We bouwen ‘future-proof’. We voorzien steeds meer magazijnhoogte dan initieel gevraagd. Ook zorgen we ervoor dat magazijnen klaar zijn voor omnichannel retail. In plaats van de klassieke rekken bouwen we bijvoorbeeld ‘picking towers’ waar items per stuk uitgenomen worden. Op die manier groeit het gebouw mee.” Nog op het vlak van future-proofing trekt Heylen Warehouses resoluut de kaart van energie-efficiënte smart buildings die tal van voordelen opleveren voor de klant. “Onze warehouses zijn uitgerust met tal van sensoren die het energieverbruik monitoren en een signaal geven bij abnormaal verbruik. Zo krijgen huurders hun operationele kosten onder controle. We plaatsen ook zonnepanelen op het volledige dak. De groene stroom die de installatie produceert, stellen we niet alleen ter beschikking van onze huurders onder het dak, maar ook op hun andere locaties. Zo helpen we hen CO2-neutraal te worden.”

Visitekaartje

Philippe wijst op een andere troef van Heylen Warehouses: “Een gebouw is het visitekaartje van een bedrijf. Daarom kiezen we voor hoogwaardige materialen en architectuur. Onze magazijnen stralen warmte uit en vormen een aangename werkplek.

Opportuniteiten voor bouwbedrijven

Tot slot geeft Philippe mee dat Heylen Warehouses altijd uitkijkt naar samenwerkingsverbanden met bouwpartners. “Het is een stabiel partnership waarmee je een mooi portfolio opbouwt. De bedrijven die samen met ons bouwen, keren terug en groeien met ons mee.”

Heylen Warehouses

Diamantstraat 8 bus 214
2200 Herentals

T.014 75 23 65
info@heylenwarehouses.com
www.heylenwarehouses.com 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels