Hr-taken uitbesteden of niet?
Rik Vaes & Yves Vanhees SD Worx

Hr-taken uitbesteden of niet?

Praktijck - SD Worx

De hr-afdeling is de spil van elke organisatie. Elke maand opnieuw garandeert zij de correcte en nauwkeurige loonberekening en personeelsadministratie. Maar op piekmomenten komen je medewerkers vaak handen te kort. Hoe garandeer je de continuïteit van je personeelsadministratie in elke levensfase van je onderneming? Outsourcing kan hierbij helpen.

Een foutloze loonberekening en payroll-administratie: het maandelijkse huzaren­stukje van elke hr-afdeling vraagt steeds meer tijd en expertise. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat almaar meer bedrijven ervoor kiezen om bepaalde hr-taken uit te besteden.

Overuren registreren, je wagenpark beheren, contracten opmaken, eindejaarspremies of vakantiegeld berekenen … Het zijn stuk voor stuk taken waar veel werk in kruipt en die je probleemloos kunt uitbesteden aan specialisten. Zo heb je zelf meer tijd voor strategische hr-projecten die je bedrijf helpen groeien, zoals employer branding of flexibele verloning.

De vele voordelen van outsourcing op een rij

Uitbesteding van hr-taken is voor veel ondernemers nog steeds geen evidente stap. Wat je zelf doet doe je (meestal) beter, blijft nog vaak hét tegenargument. Nochtans levert het voor je bedrijf en hr-medewerkers een pak voordelen op.

1. Tijd om strategisch te groeien

Door tijdrovende, repetitieve taken uit te besteden creëer je ruimte voor de strategische kerntaken en bedrijfsspecifieke hr-projecten die je bedrijf écht toegevoegde waarde bieden.

2. Garandeer continuïteit

Met een externe hr-consultant kun je de continuïteit van je personeelsadministratie garanderen, zelfs met een stijgende workload, vakantie, een uitval door ziekte of zwangerschap … Er staat steeds een back-up voor je klaar.

3. Extern of bij je op kantoor

Je kiest de vorm die het best bij je bedrijf past. Een externe dienstverlener of een hr-assistent gewoon bij jou op de werkvloer. Zo behoud je zelf maximaal controle over de kwaliteit van het geleverde werk.

4. Haal expertise in huis

Een extra paar handen verlicht niet alleen het vele werk, met een hr-consultant haal je de juiste kennis ook letterlijk in huis. Je consultant voert niet alleen uit, maar denkt ook proactief mee.

5. Bespaar kosten

Bespaar jezelf de (verborgen) kosten voor de aanwerving van een extra vaste medewerker (loonkosten, softwaresystemen, opleidingen …). Dankzij een vast outsourcingbudget houd je de factuur onder controle.

Uitbesteed is welbesteed

Kortom, met een gespecialiseerde outsourcingpartner kun je de loonberekening en personeelsadministratie van je bedrijf in alle gemoedsrust uitbesteden. Gedeeltelijk of volledig, op afstand of bij jou ter plaatse, tijdelijk of structureel: kies de oplossing die het beste bij je past en biedt je hr-afdeling wat meer ademruimte.

Benieuwd of hr-outsourcing dé oplossing is voor jouw payroll en personeelsadministratie? Download ons e-book en kom er alles over te weten: 
www.sdworx.be/outsourcing.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels