Onderhoud van je parking en infrastructuur?
Ruben Paulissen Lummense Wegenbouw

Onderhoud van je parking en infrastructuur?

Vraag & Antwoord - Lummense Wegenbouw

Een barst, scheur of verzakking in je parking of oprit kan nefaste gevolgen hebben. Zeker als die niet meteen hersteld wordt. De oplossing: een preventief onderhoud om de twee à drie jaar. Liefst door ervaren vakmensen. Op termijn bespaar je daar immers heel wat kosten mee.

Beton

Beton kan op termijn scheuren of brokkelen. Een scheur start vaak door de ondergrond en wordt pas later zichtbaar aan de oppervlakte. Als je die scheur niet meteen behandelt, verhoogt de kans op waterinsijpeling. Zodra het vriest, barst alles verder. Met alle gevolgen van dien. Kleine afbrokkelingen in gegoten beton of greppels kunnen we in de begin­fase ter plaatse herstellen met een epoxyharsmortel. Scheuren kunnen worden gevoegvuld.

Asfalt

Bestaat de verharding op je bedrijfsterrein uit asfalt? Dan is het een goed idee om elke twee à drie jaar een nieuwe beschermingslaag – slem – te voorzien. Deze zal de kleine losgekomen steentjes en barstjes weer opvullen zodat stukvriezen wordt voorkomen. Door intens gebruik en de aantasting door het klimaat, krijg je immers slijtage.

Klinkers

Een verzakking is het resultaat van een probleem in de ondergrond. Onze tip: contacteer meteen een vakman als je de verzakking opmerkt. In de meeste gevallen kunnen we het euvel dan oplossen met hergebruik van de bestaande klinkers. Zo blijft je parking ethisch egaal.

Riolering

Merk je een verzakking rond een inspectieputje? Dan is het zaak om meteen een grondige analyse te laten uitvoeren. Hoogstwaarschijnlijk is er een lek en dat kan op termijn voor veel meer verzakkingen zorgen. Een plaatselijke herstelling is redelijk goedkoop, wie lang wacht, mag zich aan kosten verwachten die exponentieel toenemen.

Kies voor een vakman

De Lummense Wegenbouw – kortweg LWB – zit al bijna 50 jaar in het vak. Eén team is louter bezig met onderhoudswerken voor parkings en wegen in opdracht van bedrijven, steden en gemeentes. Door de jarenlange knowhow in onderhoudswerken zien de gedreven medewerkers meteen wat het probleem is en hoe ze het zo snel en efficiënt mogelijk moeten oplossen.

Deze expertise werd aangeboden door Lummense wegenbouw

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels