Samensmelters van binnen en buiten
Rudi Vandendijk Vandendijk serrebouw

Samensmelters van binnen en buiten

Vandendijk serrebouw

Serrebouw Vandendijk ontwerpt, ontwikkelt, fabriceert én plaatst serres, overkappingen, afdaken en carports. “De toepassingen zijn eindeloos”, zegt Rudi Vandendijk. Het bedrijf viert zijn 45e verjaardag in 2020. “Ons familiebedrijf is intussen in heel de Benelux bekend als kwalitatieve partner voor overkappingen op maat. En op dat elan willen we graag blijven verdergaan.” 

Alles begon met vader Vandendijk die serres afbrak in Nederland en ze recupereerde. Stilaan begon hij ook nieuwe serres te bouwen. “En die activiteiten zijn steeds verder uitgebreid”, zegt Rudi. “Intussen werken we met vijftien medewerkers en plaatsen we naast serres in heel Belgie, Nederland en een stuk in Duitsland ook allerhande soorten overkappingen voor particulieren en industriële klanten. Dat gaat van fietsoverkappingen, rokerslokaaltjes en speelplaatsoverdekkingen tot een afgescheiden bureau in een industriehal.” 

Vakmannen 

De oorspronkelijke serrebouw of kassen, zoals men in Nederland zegt, is ook nog steeds een belangrijke tak. “We ontwerpen en bouwen die volledig zelf, inclusief de volledige staalconstructies. Een serre lijkt misschien simpel, maar er is heel wat technische knowhow voor nodig om ze te bouwen. Zowel bij het uittekenen ervan als bij de uiteindelijke plaatsing. Die technologische kennis hebben we allemaal in huis. Ook de plaatsing doen we met onze eigen mensen. Stuk voor stuk vakmannen die weten waarmee ze bezig zijn. Doordat we alles in eigen huis fabriceren zijn de lijnen kort tussen de ontwerpers, diegenen die fabriceren en de uiteindelijk plaatsers. Dat voortdurend overleg maakt dat we eventuele problemen snel kunnen oplossen. Dat is de grote sterkte van ons bedrijf. We willen een product van topkwaliteit afleveren bij onze klant en daarbij is die voortdurende communicatie tussen verschillende medewerkers essentieel.” 

Advies 

Rudi Vandendijk gebruikt niet graag het woord klanten. “Wij noemen ze onze ambassadeurs. We zoeken samen met hen kwaliteitsvolle oplossingen, en adviseren hen bij hun zoektocht naar de juiste materialen en stijl. Dankzij die samenwerking zijn onze tevreden klanten eigenlijk onze beste verkopers. Ik gooi mijn naam niet te grabbel voor minderwaardige producten. Wie met ons in zee gaat, weet dat hij topkwaliteit kan verwachten. We werken al 45 jaar op dit niveau, en dat willen we zo houden. Ik ga zelf altijd langs de werf en het gebeurt meer dan eens dat ik zelf meewerk. Zeker bij specifieke projecten met een strakke levertermijn.” 

Vandendijk serrebouw

Eigen concept 

Die kwaliteitsvolle benadering begint al bij het eerste contact met de klant. “We hebben een grote showroom hier in Molenbeersel-Kinrooi. Hier ontvangen we klanten en kunnen we de mogelijkheden samen overlopen. Weten wat de klant nodig heeft en hem juist adviseren is daarbij belangrijk. Al onze overkappingen zijn gemaakt uit staal en hebben een uitgebalanceerde en volledig berekende stevigheid op gebied van bijvoorbeeld sneeuwbelasting. Dat is toch een verhaal dat de nodige uitleg verdient. Het onderscheidt onze constructies van minderwaardige producten. We hebben ons eigen concept ontwikkeld dat bestaat uit stalen dakdragers. Alle constructies krijgen een beschermlaag door een inwendige en uitwendige galvanisatie. Twee lagen poedercoating in de gewenste kleur maken het geheel af.” 

Blikvanger

Zeg niet veranda tegen een serre. “We gebruiken bewust het woord veranda niet omdat we dat ook niet maken” zegt Rudi. “Bij een veranda heb je een extra woonkamer waarin je leeft en die nauw aansluit bij je leefruimtes. Dan spreek je bouwtechnisch over iets heel anders. Wij maken enkel niet thermisch-geïsoleerde constructies: tuinkamers, aanbouwserres, victoriaanse serres, orangerieën, … die wel volledig omgeven zijn door glas maar waarin je niet het hele jaar door leeft. We zijn geen verandabouwer. Zo’n aparte tuinkamer zie je steeds vaker, het is een echte trend. Het geeft dat extra gevoel van buitenbeleving en vakantie in de eigen tuin. In combinatie met een houten afwerking en schuiframen zijn deze tuingebouwen en poolhouses echte blikvangers in de tuin. Voor dit soort projecten werken we altijd samen met vakmensen voor bijvoorbeeld de domotica. Ieder zijn specialiteit.” 

Zelfbouw

Ook wie graag zelf klust, kan bij serrebouw Vandendijk terecht. “Vaak doen klanten zelf een aantal zaken om de prijs te drukken: grondwerken, houtafwerking tot zelfs de volledige plaatsing. Dat is geen probleem. Ook hebben we hier heel wat recuperatiematerialen van serres die we afbreken. Wie zelf een project bouwt, kan dus hier vaak nogal wat tweedehands materialen vinden in de gezochte maat.”

Vandendijk serrebouw

Weertersteenweg 451
3640 Kinrooi

T. 089 70 01 30

info@vandendijk.be
www.vandendijk.be

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels