Wat gebeurt er met opgehaalde metalen?
Alphonse Stevens Stevens Recycling

Wat gebeurt er met opgehaalde metalen?

Vraag & Antwoord - Stevens Recycling

Het bedrijf Stevens Recycling uit Brussel heeft al meer dan 80 jaar ervaring in de verwerking van oude metalen. Zowel van particulieren als bedrijven. Van (beton)ijzer, afbraakschroot, motorblokken en ­radiatoren tot geisers, koperkabels, elektrische apparaten en batterijen. De onderneming is zelfs erkend als depollutiecentrum voor wrakken van auto’s en andere voertuigen. Maar wat gebeurt er precies met al dat afval?

We plaatsen containers bij onze klanten en halen deze op afgesproken tijdstippen op. Wie zelf metalen of schroot naar onze werven wil brengen, kan dat uiteraard ook. Om bijvoorbeeld autowrakken of ander schroot te verwerken, hebben we een uitgebreid en geavanceerd machinepark met onder andere een schrootschaar, schrootpers en shredder. Onze shredder kan tot 200 wagens per uur aan. Op het vlak van techniek behoren we dan ook tot de top van Europa. We kunnen – volledig geautomatiseerd – een vijftiental grondstoffen recycleren. Van diverse metaalsoorten tot kunststoffen en zand. Van een vrachtwagen kunnen we meer dan 95% van de materialen recupereren.

Naar smelterijen

Ons doel is om zoveel mogelijk materialen een tweede leven te geven. Daarom bereiden we de materialen voor om terug in het productieproces te kunnen gebruiken als grondstoffen. Het merendeel wordt opgekocht door smelterijen in binnen- en buitenland.

Om het transport zo duurzaam mogelijk te houden, gebruiken we zo vaak als mogelijk de waterwegen. Onze vestigingen in Genk, Brussel en Charleroi liggen nu eenmaal allemaal aan het kanaal. De vestiging in Limburg ligt erg strategisch: ideaal om ook snel Nederland en Duitsland te bedienen. Dat was altijd een droom van de oprichter. De grootmoeder van onze huidige zaakvoerder kwam uit Limburg. Het was dan ook een hele eer dat wij de ontmanteling van Ford Genk helemaal hebben mogen uitvoeren.

Deze expertise werd aangeboden door  Stevens Recycling

Stevens Recycling

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels