3D-visualisaties in mum van tijd
Femke van den Boorn
& Guus Thissen
Rockit3d

3D-visualisaties in mum van tijd

Rockit3d

Rockit3d biedt een service aan waar professionals hun 3D-plan uploaden en binnen enkele minuten een 3D-visualisatie terugkrijgen. “Dat levert een ongeziene tijds- en kostenbesparing op” zegt Femke van den Boorn. 

Zij ontwikkelde de software hiervoor samen met haar compagnon Guus Thissen. “Ik heb zelf architectuur gestudeerd en jarenlang in een architectenbureau gewerkt. Ik weet dus uit ervaring hoeveel tijd en kennis van de software een degelijke 3D-visualisatie kost. Je hebt zoveel kennis nodig van die specifieke software en moet zoveel parameters ingeven dat het een job op zichzelf is. Dat maakt het vaak ook zo duur voor architecten of ontwerpers. ‘Dat moet eenvoudiger kunnen’, dacht ik. De ontwikkeling van Rockit3D heeft enkele jaren geduurd. Iedere professional die een ontwerp in Sketch-up maakt, kan bij ons terecht voor een 3D-visualisatie”. 

Corebusiness

Rockit3d werkt hiervoor met een abonnementsformule. Voor een vast bedrag per maand kunnen zij onbeperkt visualisaties aanmaken. “We zijn een start-up maar hebben al klanten uit heel de wereld. Vooral uit de VS. Doordat ze geen tijd meer moeten besteden aan een 3D-visualisatie, kunnen ze veel meer toeleggen op hun corebusiness: ontwerpen”. 

Voorontwerp

Klanten vragen ook steeds meer 3D-visualisaties. “Logisch. Het helpt hen bij het maken van bepaalde keuzes. Dankzij Rockit3d kan de architect heel eenvoudig van drie voorontwerpen een 3D-visualisatie laten maken. Wil de klant toch nog iets zien in een andere kleur? Geen probleem, even opnieuw inladen en een kwartier later kan hij zijn ontwerp zien met de gewenste kleuren”.  

Innovaties 

Femke van den Boorn heeft veel klanten in de VS die graag gebruik maken van deze service. “Europeanen staan net dat tikje terughoudender als het gaat om innovaties. Zij zijn conservatiever en houden vast aan gewoontes. Terwijl Rockit3d zoveel voordelen kan bieden voor een ontwerper of architect.”

Rockit3d 

Ladderstraat 12
3620 Lanaken

T .0494 42 44 93

launch@rockit3d.com
www.rockit3d.com

 

 

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels