Groeibedrijven een niveau hoger tillen
Sebastian Malavasi,
Reginald Vossen
Testimonial

Groeibedrijven een niveau hoger tillen

Testimonial - Sebastian Malavasi - Reginald Vossen

Het gaat hard voor Pixnami, een bedrijf uit Genk dat gespecialiseerd is in ‘location based virtual reality’. Heel wat pretparken en entertainmentcentra lopen immers warm voor sociale VR-ervaringen waarin je samen met enkele vrienden in teamverband een avontuur kan beleven. Om de groei van het techbedrijf te bestendigen, ging zaakvoerder Sebastian Malavasi op zoek naar extra kapitaal. Dat kreeg hij dankzij twee business angels van BAN Vlaanderen.

Sebastian Malavasi en Jo Keunen vonden elkaar in mei 2018. “Door een simpele zoekopdracht via Google”, zegt Sebastian Malavasi. “Ik denk dat ik gewoon de term ‘investeerders België’ gebruikte. Het viel onmiddellijk op dat het traject van BAN Vlaanderen erg toegankelijk was. Laagdrempelig. Daar was ik blij om. Ik maakte meteen een afspraak.”

Jo Keunen – de regionale coördinator van BAN Vlaanderen – merkte al snel dat hij met een ambitieuze ondernemer te maken had. “Het is mijn taak om de eerste gesprekken te voeren en de dossiers te filteren. Sebastian had grootse plannen met Pixnami, maar alles zat nog in een pril stadium. Daarom stuurde ik hem na onze eerste ontmoeting terug met wat extra huiswerk. Zo’n zes maanden later zagen we elkaar opnieuw.”

Soepele onderhandelingen

Sebastian Malavasi koos bewust voor BAN Vlaanderen en niet voor een bank omdat hij nog geen proof of concept klaar had. Hij diende zijn dossier in via zijn coördinator bij BAN Vlaanderen, en zijn projectfiche werd anoniem naar een reeks business angels verstuurd. “Niet veel later kreeg ik te horen dat er twee business angels concrete interesse in Pixnami toonden. Om snel te schakelen was ik vragende partij voor een investering van 120.000 euro”, legt Sebastian Malavasi uit. “Vervolgens werd een dealguide door BAN Vlaanderen aangesteld en startten de onderhandelingen over de aandelen. Ook dat verliep eigenlijk heel vlot. Ik had er geen ervaring in, maar werd erg goed begeleid door BAN Vlaanderen.”

Wise capital

Een business angel geeft veel meer dan kapitaal. De meerwaarde zit in de expertise, het netwerk, de goede raad en de sectorkennis. “We matchen bij BAN Vlaanderen al 20 jaar lang innovatieve ondernemers met ervaren investeerders. Net daarom spreken we van ‘wise capital’”, gaat Reginald Vossen verder. Dat kan Sebastian Malavasi nu beamen. “Mijn twee investeerders komen uit heel verschillende sectoren, maar het klikt erg goed. Ze brengen uitgebreide ervaring mee op gebieden waar ik nog veel te leren heb. Een andere troef is de betrokkenheid. Ik bezorg mijn twee business angels om de vier à zes weken een update. Daarnaast zitten we om de twee maanden samen om de resultaten en verwachtingen te bespreken.”

Hefboomeffect

Intussen gaat het goed met Pixnami. “Ik ben erg blij dat ik bij BAN Vlaanderen terecht ben gekomen. Het kapitaal van de business angels heeft geleid tot een KlimOp-lening van LRM en ik kan het ook als hefboom gebruiken om een lening bij de bank te krijgen. Mijn ambitie? Nu volop focussen op de internationale entertainmentmarkt. En we willen ook de edutainmentmarkt aanboren. Met VR kan je heel veel opleidingen een stuk leuker en veiliger maken. Denk maar aan kinderen aanleren hoe ze een brandblusser moeten gebruiken.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels