Je financieel<br>departement als businesspartner
Bart Nulens & Jeroen Baetens Dynatos

Je financieel
departement als businesspartner

Dynatos

Je financiële medewerkers voeren elke dag heel wat repetitief werk uit. Denk maar aan facturen opstellen, uitsturen, verwerken en inboeken. Door zulke taken blijft er voor hen weinig tijd over voor meer waardevol strategisch werk. Dynatos wil je financieel departement bijstaan in de transitie naar een nieuwe manier van werken. Zo worden je financiële specialisten echte businesspartners die je helpen groeien.

Je financiële medewerkers voeren elke dag heel wat repetitief werk uit. Denk maar aan facturen opstellen, uitsturen, verwerken en inboeken. Door zulke taken blijft er voor hen weinig tijd over voor meer waardevol strategisch werk. Dynatos wil je financieel departement bijstaan in de transitie naar een nieuwe manier van werken. Zo worden je financiële specialisten echte businesspartners die je helpen groeien.

Dynatos Jeroen Baetens

Dynatos is in 2010 ontstaan als onderdeel van Cronos Groep. Dat is één van de grootste ICT-integratoren in België. Ondernemers krijgen er de kans om hun ICT-gericht businessidee verder uit te werken. Intussen zijn er al zo’n 600 bedrijven uit ontstaan. Binnen Cronos is Dynatos het competentiecentrum dat zich richt op de financiële afdeling van bedrijven. “Onze focus ligt op financiële procesoptimalisatie. We willen het financiële departement van onze klanten ondersteunen in hun tocht naar een nieuwe manier van werken. Dat doen we met advies en technologie”, legt Jeroen Baetens, sales- en marketingmanager, uit. “Die missie kadert in de digitale transformatie: taken met weinig toegevoegde waarde worden geautomatiseerd. Op die manier kunnen de medewerkers hun financiële expertise inzetten om taken met hogere toegevoegde waarde voor de organisatie uit te voeren”, vult Bart Nulens, VP Operations, aan.  

Implementatie én advies

Als technologiebedrijf levert Dynatos software en helpt het die implementeren in je bedrijf, of je nu een internationale speler of een kleinere ondernemer bent. Tegelijk is Dynatos meer dan een softwareleverancier. Het introduceert een nieuwe manier van werken en helpt bij het nodige change management. “Ons doel is niet om software te implementeren, maar om bedrijven op een andere manier te laten werken. Op die manier kan finance bijdragen aan de strategische doelstellingen van de organisatie en evolueren in een echte business partner in plaats van een administratieve schakel aan het eind van de keten”, laat Jeroen optekenen. “Als bedrijfsleider of CFO creëer op die manier ook een meer waardevolle en uitdagende job voor je financiële medewerkers”, voegt Bart toe. “Daarnaast willen we een adviseur zijn. Je hoort dagelijks termen als ‘artificial intelligence’ en ‘machine learning’. Wij vertalen die voor onze klanten in concrete toepassingen.”

E-invoicing

Om het financieel departement te ontlasten van repetitieve taken, moeten die dus geautomatiseerd worden. Net dat is één van de sterktes van Dynatos. “Onze corebusiness is nog steeds factuurautomatisatie. Daar zijn we sterk in, met meer dan 500 klanten in Europa”, vertelt Bart. “Onze klanten willen liefst zoveel mogelijk facturen digitaal versturen en ontvangen. Met digitale facturen kun je vervolgens automatiseren. Aan de hand van onze unieke technologie kun je zien welke andere partijen ook aan e-invoicing doen.”

Dynatos Bart Nulens

“Voor e-invoicing is veel data nodig”, beaamt Jeroen. “Tot nog toe heeft elk land zijn eigen digitale factuurformaat en is er weinig uniformiteit. Dat vertraagt de adoptie van elektronisch factureren. Wij nemen die hinderpaal weg door de nodige koppelingen te leggen.”

Mindset

“Waar automatisering in het begin een kostenbesparende operatie was, merken we dat bedrijven het nu bewust gebruiken om op een andere manier te werken”, legt Jeroen uit. “Voor ons start alles dan ook bij de visie en de doelstellingen van onze klanten. Vervolgens reiken we pragmatische oplossingen aan, automatiseren we processen en geven we advies. Software is daarbij een facilitator. Het doel is een mindset van constante verbetering te introduceren.”

Dynatos

Veldkant 35D
2550 Kontich

T. +32 34 43 12 00

info@dynatos.be
www.dynatos.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels