Klaar voor  de toekomst
Richard Ryckx A.C.R Klimatechniek

Klaar voor de toekomst

A.C.R Klimatechniek

A.C.R. Klimatechniek uit Nieuwerkerken is gespecialiseerd in de installatie van centrale verwarming, sanitair, ventilatie en airconditioning. Ook staan ze in voor alle onderhoud en herstellingen. Daarvoor hebben ze een hulplijn beschikbaar die dag en nacht bereikbaar is.

Met twintig jaar werkervaring op zak richtte Richard Ryckx samen met zijn echtgenote Els Pijpops in 2007 zijn eigen HVAC-bedrijf op. “In het begin werkte ik alleen, maar door de toenemende drukte nam ik medewerkers in dienst om al het werk gedaan te krijgen. We groeiden op korte tijd heel hard. Vandaag zijn we met 20 personeelsleden. Daarmee zijn we uitgegroeid tot een vaste waarde in Limburg en Vlaams-Brabant”, vertelt zaakvoerder Richard Ryckx. “Wij bedienen zowel particulieren als bedrijven. Zo’n zestig procent van ons cliënteel komt uit de industrie. Daar installeren we zowel kleinere als grotere installaties. En daarbij staan onze kwaliteit en service altijd voorop. Want waar we voor staan, willen we waarmaken.”

Industrieel onderhoud

“Onderhoud en herstellingen bij bedrijven maken een belangrijk deel uit van ons werk. Van industriële gasbranders en -installaties tot ventilatie- en aircosystemen. We hebben onderhoudscontracten lopen bij heel wat bedrijven zoals SESVanderHave, de Tiense Suikerraffinaderij, Punch Powertrain, Groep H. Essers en Alro Group. Dat houdt in dat we vierentwintig uur per dag paraat staan om hen uit de nood te helpen. Onze servicedienst met drie techniekers is continu op de baan. Voor bedrijven waar productie belangrijk is, is onze service dan ook cruciaal.”

Verwarmen in de toekomst“Wij zorgen ervoor dat we mee zijn met de laatste ontwikkelingen in onze sector. Door de nieuwe wetgeving op vlak van milieu en klimaat ziet de toekomst er in onze sector zeker anders uit. We scholen ons personeel dan ook regelmatig bij zodat ze de laatste technologieën leren kennen en onder de knie krijgen. Wij hebben de kennis en vaardigheden in huis om hedendaagse HVAC-installaties zoals warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilerinstallaties te installeren en te onderhouden. Zelf kiezen we voor de merken Weishaupt en Viessmann maar we onderhouden en herstellen ook installaties van andere merken”, klinkt het. “Onze ambitie? We willen na onze snelle groei vooral bestendigen wat we bereikt hebben. Daarom is de eerste prioriteit om onze kantoorruimte te bouwen. Onze administratieve medewerkers zullen blij zijn als ze hun bureau eindelijk van de refter naar de nieuwe kantoren kunnen verhuizen”, lacht Richard Ryckx.


A.C.R Klimatechniek

Ambachtstraat 1139
3850 Nieuwerkerken

T. 011 59 36 40
info@acrklima.be
www.acrklima.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels