Ontmoetingsplek voor bedrijven en professionals
Rob Rutten Mezzo Hotel & Business

Ontmoetingsplek voor bedrijven en professionals

Mezzo Hotel & Business

51 comfortabele hotelkamers, acht goed uitgeruste kantoren, zeven professionele vergaderruimtes en één stijlvol restaurant: dat alles vind je onder één dak bij Mezzo Hotel & Business in Beringen. “We mikken specifiek op het zakelijke publiek”, opent zaakvoerder Rob Rutten. “Het is vooral de kruisbestuiving tussen de verschillende diensten die onze klanten appreciëren”.

‘Mezzo’ betekent letterlijk midden in het Italiaans en dat is ook wat dit unieke hotelkantoor in Beringen wil zijn: dé plek waar bedrijven en professionals elkaar ontmoeten. Het centraal gelegen glazen atrium vormt niet alleen een knappe eyecatcher, maar is ook het kloppende hart tussen de hotel- en de bedrijfsvleugel. “In de zomer van 2013 zijn we gestart met de bouw, in januari 2015 openden we de deuren”, vertelt Rob Rutten. “Binnen de Solid Group hadden we al heel wat ervaring met businesscenters, het hotelgebeuren was echter volledig nieuw. Vanaf het eerste jaar namen we gelukkig een goede start”.

Innovatief concept

Mezzo Hotel & Business biedt drie diensten aan voor bedrijven: hotelovernachtingen, kantoren en vergaderruimtes. Het concept wordt vervolledigd door het stijlvolle restaurant ‘Bistro Belge’. “Om een hotel rendabel te maken, heb je ongeveer 60 kamers nodig én een hoge bezettingsgraad. Dat is in deze regio best ambitieus. Zo ontstond het idee om dit aan te vullen met een heus businesscenter. De parking wordt gedeeld, net als het personeel en andere ondersteunende diensten”, aldus Rob. “Maar uiteraard zijn ook particulieren welkom in ons hotel of restaurant. Zij zijn vandaag zelfs goed voor zo’n 20% van onze omzet”.

Werken & vergaderen

In totaliteit vind je zeven professioneel uitgeruste vergaderruimtes bij Mezzo Hotel & Business. Ideaal voor zakelijke vergaderingen van vijf deelnemers tot seminaries van meer dan 100 personen. “Daarnaast bieden we acht verschillende kantoorruimtes aan voor vier tot vijftien personen”, vult Rob aan. “Onze centrale ligging vlakbij de E313 en E314 plus de volledige ontzorging op vlak van schoonmaak, onthaal, meubilair, IT enzovoort zijn grote troeven”.

Kruisbestuiving

Mezzo Hotel & Business vierde in januari haar vijfjarig jubileum. Het team van hotel- en restaurantuitbating breidde uit tot zo’n 25 medewerkers. Op korte termijn wil Rob de businessvleugel graag verder vergroten, de uitdaging is om een vergunning te krijgen. “Na een meeting gezellig dineren en zonder zorgen kunnen overnachten. Het is de kruisbestuiving tussen al onze diensten die echt een meerwaarde biedt. Daar willen we dus verder op inzetten in de toekomst”, besluit hij.

Mezzo Hotel & Business

Buitingstraat 145
3583 Beringen

T. 011 46 01 70
info@mezzo.eu
www.mezzo.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels