Duurzame partner voor schoonmaak en hygiëne
Gert Bresseleers & Elly Huysmans Testimonial

Duurzame partner voor schoonmaak en hygiëne

Testimonial - Gert Bresseleers & Elly Huysmans

Voor Het Poetsbureau for Business – de professionele schoonmaaktak van de snelst groeiende dienstencheque-organisatie – ging managing director Elly Huysmans in 2018 op zoek naar een partner voor schoonmaakproducten en -materialen. Die vond ze in BOMA. De ecologische en ergonomische producten, de ontzorging, de lokale aanwezigheid en de handige bestelmodule gaven de doorslag.

Het Poetsbureau profileert zich in de sector als ‘anders en beter’. Dat geldt eveneens voor de zakelijke spin-off. “We gingen bij de oprichting van Het Poetsbureau for Business heel bewust op zoek naar een partner die ecologische reinigingsproducten in het gamma had. Het doel was namelijk om zowel onze medewerkers als klanten te beschermen”, vertelt Elly Huysmans. “Om ons te overtuigen van de werking van hun onschadelijke Probio-producten nodigde BOMA ons uit voor een fabrieksbezoek bij hun producent Greenspeed in het Franse Boulogne-sur-Mer. Daar kregen we een duidelijk beeld van de voordelen van probiotica in de schoonmaaksector.”

Probiotische schoonmaakproducten

Die ‘groene’ probiotische reinigers vereisen geen enkel gevarensymbool op de verpakking. “Ze zijn ecologisch geproduceerd en sluiten naadloos aan op onze manier van werken en denken”, zegt Gert Bresseleers, sales director bij BOMA. “De milde producten uit de Probio-reeks hebben eigenlijk een dubbele werking: het detergent zorgt in eerste instantie voor een grondige reiniging. Maar de aanwezige probiotica zetten zich vervolgens als een laagje op het oppervlak waardoor de werking verlengt en slechte bacteriën geen schijn van kans krijgen.”

Uniek bestel- en managementsysteem

Andere redenen om voor BOMA te kiezen, waren de bekendheid in de markt, de goede logistieke oplossingen en het onlinebestelsysteem. “We nemen vandaag ecologische Probio-reinigingsproducten, ergonomische i-mopsystemen, verschillende schoonmaakmaterialen en persoonlijke beschermingsmiddelen af”, gaat Elly Huysmans verder. “Naast de degelijke materialen kunnen we ook rekenen op goede ondersteuning. Bestellen is bovendien erg eenvoudig dankzij de handige applicatie.” 

Die tool – DosDob – is ontwikkeld voor en door cleaningprofessionals. “DosDob zorgt voor een maximale administratieve ontzorging. Je krijgt er in één oogopslag eerder bestelde producten te zien”, gaat Gert Bresseleers verder. “Dat vergemakkelijkt het proces aangezien zo’n 80 tot 90 procent recurrente bestellingen zijn. Bovendien werkt de applicatie proactief: het doet suggesties op basis van eerdere leveringen. Ook handig: er zit een budgetbewakingsmodule in. Dankzij het fijnmazige distributiesysteem leveren we alles vervolgens waar en wanneer de klant wil: in het centrale magazijn of rechtstreeks op de site van een eindklant.”

Aangename samenwerking

Elly Huysmans blikt tevreden terug op de samenwerking met BOMA. “Om verschillende redenen. Het is fijn dat hun visie op de schoonmaaksector overeenkomt met die van ons. Daarnaast zijn ook de korte reactietijden, de vakbekwame accountmanager en het volledige logistieke verhaal echte pluspunten”, gaat Elly Huysmans verder. “Begin dit jaar hebben we Ariel uit Massenhoven overgenomen. Zij werkten eveneens met BOMA. Hierdoor was de bestelmodule meteen overgezet.”

Breed gamma

BOMA is niet enkel actief voor de schoonmaaksector, maar belevert sinds 1974 ook (industriële) bedrijven, overheidsinstanties, zorginstellingen en scholen. Sinds juni 2018 is er een vestiging in Limburg door de overname van Cuypers, een Hasseltse specialist op vlak van hogedrukreinigers en schrob- en veegmachines.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels