Fijne <br>samenwerking in twee richtingen
Michel Stas
& Benny Meyen
Eurorent - TDL Group

Fijne
samenwerking in twee richtingen

Testimonial - Eurorent - TDL Group

www.eurorent-verhuur.be
www.tdlgroup.be

Eurorent en TDL Group werken al jaren intens samen. Logisch. De eigenaars van de twee bedrijven zijn zus en broer: Valerie en Yves Vandeput. De hoofdzetels liggen zo’n 400 meter van elkaar. Opvallend is dat de samenwerking in twee richtingen erg vlot verloopt. “De open communicatie en goede opvolging vormen de basis van dit jarenlange partnership”, zeggen Michel Stas van Eurorent en Benny Meyen van TDL Group.

TDL Group heeft inmiddels zo’n 900 medewerkers in dienst, waarvan ongeveer 350 vrachtwagenchauffeurs. “Dagelijks zijn er zo’n drie van onze chauffeurs voor Eurorent in de weer”, zegt Benny Meyen, business unit director voor de bouwsector en dedicated transport. “Daarnaast hebben we nog een back-up van drie extra chauffeurs om drukke momenten op te vangen of afwezige medewerkers te vervangen. Zo garanderen we dat we onze gemaakte afspraken nakomen.”

Transporten in heel België

Transporten tot 2,5 ton regelt Eurorent zelf, met haar eigen medewerkers. “De chauffeurs van TDL Group brengen onze grote verhuurtoestellen van onze depots in Houthalen, Sint-Truiden en Seraing naar werven in heel België. Vanzelfsprekend halen zij ze op het afgesproken tijdstip ook terug op. Dat gaat van stroomgroepen en hoogwerkers tot graafmachines”, legt Michel Stas, general manager van Eurorent, uit. “TDL Group is hiervoor goed uitgerust met moderne voertuigen – inclusief diepladers en kraanwagens – én gemotiveerde medewerkers. Nog andere troeven: ze denken mee, zijn ontzettend flexibel en hanteren een vlotte communicatie. En we kunnen altijd alles goed opvolgen. De vrachtwagens van TDL Group zijn allemaal uitgerust met boordcomputers en een trackingsysteem.”

Alle PBM’s en kleding

TDL Group is op haar beurt ook klant bij Eurorent. “Voor alle persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en werkkleding doen we een beroep op Michel en zijn team. Dat gaat van veiligheidsschoenen en werkhandschoenen tot fluovestjes, helmen en warme kledij voor de TDL Fresh Logistics-medewerkers in de gekoelde warehouses. We hebben toegang tot een online bestelplatform van Eurorent. Dat functioneert zo gebruiksvriendelijk als een webwinkel. Onze medewerkers kunnen daar meteen de voorraden bekijken en een bestelling plaatsen”, zegt Benny Meyen. “Daarnaast huren we zelf ook regelmatig machines bij Eurorent. Bijvoorbeeld een schaarlift of hoogwerker voor de plaatsing van nieuwe verlichting op één van onze sites.”

Oplossingsgericht

Eurorent en TDL Group zitten op dezelfde golflengte. “Ik denk dat het twee heel oplossingsgerichte bedrijven zijn”, gaat Michel Stas verder. “Uiteraard is er af en toe een probleem. Maar dat lossen we snel op. We willen allebei vooruit en dat resulteert in een fijne samenwerking en heel wat complementariteit. Zo zijn we onlangs allebei gestart met opleidingen voor eigen medewerkers en externen. TDL Group geeft nu via TopSkills Academy opleidingen voor chauffeurs en logistieke medewerkers, inclusief Code 95. En wij bieden trainingen aan voor hoogwerkers en heftruckchauffeurs.” 

Eurorent

TDL Group

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels