Maatwerk leveren en klanten ontzorgen
Bas Dirx
& Luc Geerts
Energiecenter Geuns -
Tom & Co

Maatwerk leveren en klanten ontzorgen

Testimonial - Energiecenter Geuns - Tom & Co

www.energiecenter.be
www.tomandco.com

Luc Geerts opende in november 2019 in Genk (na Lanaken en Sint-Truiden) zijn derde Tom & Co-filiaal. Voor de technieken deed hij bewust een beroep op Energiecenter Geuns uit Hechtel-Eksel. “Zelfstandigen moeten elkaar toch steunen, zeker als ze bij elkaar uit de buurt komen.” Samen met mede-eigenaar Bas Dirx van Energiecenter Geuns bekeek Luc Geerts hoe hij de ruimte van de nieuwe winkel zo optimaal mogelijk kon indelen. 

Voor zijn privéwoning liet Luc Geerts tien jaar geleden zonnepanelen leggen door Energiecenter Geuns. “Dat is perfect gebeurd. We hebben achteraf nooit problemen gehad. Dus toen ik voor de nieuwe winkel ook zonnepanelen wilde leggen, moest ik niet lang nadenken.” Luc Geerts koos bewust voor een firma uit eigen omgeving. “Het gebouw was casco. De keten Tom & Co voorziet desgewenst bedrijven die de winkelinrichting van A tot Z verzorgen. Maar die firma’s kunnen zelfs uit Kortrijk of Charleroi komen. Als er achteraf een probleem is, komen die niet zo gemakkelijk naar Genk. Prijzen zijn belangrijk, maar service is dat nog veel meer.”

Ventilatie meer dan ooit een must 

“We voorzagen de verwarming, koeling, ventilatie en zonnepanelen”, zegt Bas Dirx, mede-eigenaar van Energiecenter Geuns. “Omwille van COVID-19 is ventilatie belangrijker dan ooit. Omdat Luc in zijn winkel dieren (o.a. reptielen, konijnen en vogels) verkoopt, was een goede ventilatie een absolute must. Daarom deelden we de winkel in verschillende zones in. In de zones met dieren kan Luc het gewenste klimaat apart instellen.”

IJsflessen bij de dieren

De andere twee Tom & Co-vestigingen van Luc Geerts beschikken nog niet over airco. “Toen het afgelopen zomer 30° C was, liep de temperatuur binnen nog iets hoger op”, herinnert Luc Geerts zich. Daardoor zat er voor hem niets anders op dan ijsflessen in de kooien van de dieren te leggen om de ruimtes af te koelen. Dat mocht absoluut niet in de nieuwe winkel. “Doordat we de inrichting van nul konden starten, hebben Bas en ik bekeken hoe en welke dieren we samen konden zetten die ongeveer dezelfde temperaturen verdragen. Dat betekent een aanzienlijke besparing op de energiekosten en perfect geklimatiseerde ruimtes.”

Maatwerk

Energiecenter Geuns installeerde ook 78 zonnepanelen waardoor Luc Geert gedeeltelijk zelf in elektriciteit voorziet. “We beheersen alle technieken. Bovendien doen we alles in eigen beheer: van de studie over de eigenlijk montage tot service achteraf met onderhoud”, vertelt Bas Dirx. “We hebben ook de twee andere winkels doorgelicht qua energie-uitgave. Daar kunnen we besparingen realiseren tot 30%. Dat is uiteindelijk ons doel: het verschil maken door maatwerk en onze klanten zo veel mogelijk ontzorgen.”

Energiecenter Geuns

Tom & Co

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels