Michelle Daenen
Michelle Daenen Raja

Michelle Daenen

Stercke vrouw

www.rajapack.be

Michelle Daenen werkte na haar studies bedrijfsmanagement ruim tien jaar als consulente in de uitzendsector. Om dichter bij huis te werken én meer gebruik te kunnen maken van haar talenkennis, solliciteerde ze eind 2008 bij RAJA in Tongeren. Niet veel later startte ze daar als management assistant. Door de jaren heen schopte ze het tot hr-manager en inmiddels is ze hr-director voor de Benelux. Vandaag is Michelle verantwoordelijk voor meer dan 200 medewerkers en een 50-tal uitzendkrachten.

Mijn eerste drie jaar bij RAJA was ik de rechterhand van de toenmalige directeur. Ik regelde afspraken, boekte vluchten … Hij gaf meermaals aan dat er doorgroeimogelijkheden waren. Via interne opleidingen en mijn ervaring in de uitzendsector, belandde ik op de hr-afdeling. Daar bleek mijn hart te liggen. Sinds twee jaar maak ik ook deel uit van het directieteam. Een uitgestippeld parcours? Nee, niet echt. Ik werk graag hard en kreeg enkele mooie opportuniteiten. Misschien helpt het ook wel dat ik uit een echt ondernemersgezin kom. Mijn ouders hebben jarenlang een garage uitgebaat. Hard werken is me dus met de paplepel ingegeven. Daarnaast ben ik heel erg graag bezig met mensen van verschillende generaties.”

Trots?

“Goh, ik blijf liever bescheiden. Ik heb een mooi parcours afgelegd en ben vooral dankbaar voor alle kansen die ik door de jaren heen gekregen heb.”

Stercktes?

“Ik ben streng maar rechtvaardig. En ik heb een groot empathisch vermogen. Dat is nodig in een hr-functie. Daarnaast denk ik dat ik een goede bemiddelaar en motivator ben. En mijn buikgevoel laat me niet snel in de steek. Collega’s zeggen dat ik ook erg stressbestendig ben. Ik kon tijdens de eerste lockdown het hoofd best koel houden. We organiseerden crisisvergaderingen om zeven uur ’s ochtends en leerden nóg sneller schakelen. Ook voor thuiswerk hadden we vlug concrete oplossingen. Dat was niet evident in een eerder traditioneel bedrijf. Maar waar een wil is, is een weg.”

Werkpunten?

“Ik heb lang geworsteld met het nemen van onpopulaire beslissingen. Dat gaat nu iets beter, maar ik neem dat toch nog mee naar huis. Werkgerelateerde dingen thuis loslaten, vind ik moeilijk. Dat levert weleens slapeloze nachten op. Gelukkig zorgt mijn insomnia ook vaak voor pasklare oplossingen! Mijn work-lifebalans mag nog wat beter. Gelukkig probeert mijn partner dat evenwicht wat te bewaken. Waar ik echt energie van krijg? Van lange wandelingen langs de Belgische kustlijn, van een uurtje spinnen of van gezellige etentjes met familieleden of vrienden.”

Sterck voorbeeld?

“Danièle Kapel-Marcovici. De 74-jarige PDG van RAJA. Ze is ontzettend dynamisch en helemaal mee met alles wat er reilt en zeilt op vlak van e-commerce. In de jaren zeventig nam ze het dozenbedrijf van haar moeder en tante over. Door de jaren heen heeft ze RAJA laten uitgroeien tot een groep van 25 succesvolle bedrijven in 18 landen. Ze heeft haar strepen al lang verdiend, maar toch blijft ze er elke dag staan. Daar kijk ik naar op!”

Tips voor starters?

“Het glas is altijd halfvol! Ga ook in slechte situaties op zoek naar opportuniteiten. En vergroot je adaptatievermogen. Pas je aan in nieuwe situaties. Integreer, snuif de bedrijfscultuur op en probeer pas daarna dingen te veranderen.”

Rajapack

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels