Relatiebeheer is een kunst
Charles-Henry Provenzano,
Jolien De Leersnijder,
Guy Brackenier
& Tibald Rasschaert
Le Grand & Associates -
Strategica

Relatiebeheer is een kunst

Testimonial - Le Grand & Associates - Strategica

www.legrand-associates.com
www.strategica.be

Hardwerkende particulieren en ondernemers ondersteunen op vlak van inkomen, vermogens-, pensioens- en nalatenschapsplanning vergt stevige expertise. Strategica, expert in dergelijke gespecialiseerde dienstverlening, werkt sinds drie jaar nauw samen met Le Grand & Associates om daarvoor de juiste mensen aan te werven. “Zowel onze visie als de manier van werken sluiten sterk bij elkaar aan”, vertelt Guy Brackenier van Strategica.

Strategica is een financieel adviseur, sinds 2016 gevestigd in Aalter en gespecialiseerd in strategisch advies. Dergelijk fiscaal en financieel advies verlenen kan uiteraard onmogelijk zonder het juiste menselijk kapitaal. 

“Daarom gingen we in 2017 op zoek naar een geschikte partner die ons kon helpen om hiervoor nieuwe, goede profielen aan te werven”, vertelt Guy Brackenier. “We hadden verschillende headhuntingkantoren gecontacteerd, maar al na een eerste, verkennend gesprek met Jolien De Leersnijder, hadden we het gevoel helemaal op dezelfde golflengte als Le Grand & Associates te zitten. Bovendien is Jolien ook vandaag nog onze vaste contactpersoon.”

Vertrouwensband

“Wij hanteren bij onze klanten trouwens dezelfde aanpak”, pikt Tibald Rasschaert in. “Financieel advies is heel gevoelige materie, waarbij het cruciaal is een hechte vertrouwensband te kunnen opbouwen. Daarom werken ook onze klanten steevast met dezelfde strategisch adviseur en relatiebeheerder. Dat is heel bevorderlijk voor een duurzame samenwerking. Net als wij, specialiseert Le Grand & Associates zich in een nichemarkt en ook hun manier van werken sprak ons aan. In tegenstelling tot andere selectie- en rekruteringskantoren, plukken ze niet zomaar valabele krachten bij andere bedrijven weg.” 

“Klopt helemaal”, vult Jolien De Leersnijder aan. “Wij spreken potentiële kandidaten op een heel respectvolle manier aan. Essentieel is dat die mensen vooral zelf op zoek moeten zijn naar een nieuwe uitdaging. Is dat niet zo, heb je een reële kans dat ze naar een sollicitatiegesprek komen met de intentie om gewoon eens te luisteren.”

“We merken dat heel goed aan de aard van dergelijke gesprekken”, gaat Guy Brackenier verder. “Mensen die via Le Grand & Associates op gesprek komen, staan ook echt open voor die opportuniteit. Die oprechte interesse zorgt er automatisch voor dat ze meer gemotiveerd zijn. De uitstekende verstandhouding heeft ervoor gezorgd dat we via Le Grand & Associates de voorbije drie jaar al zes strategische adviseurs en relatiebeheerders konden aanwerven. Zo heeft deze partner voor ons een belangrijke meerwaarde geleverd in onze groei naar een team van ruim 40 mensen.”

Bredere kennis

Werken met een vaste contactpersoon biedt op langere termijn nog een resem voordelen. “De voorbije drie jaar leerde ik het bedrijf Strategica een stuk beter kennen en stak ik ook veel op van hun feedback”, aldus Jolien De Leersnijder. “Dat maakt het iets eenvoudiger om een selectie van de juiste profielen te maken. Het moeten mensen zijn met de juiste theoretische achtergrond, maar ze moeten ook commerciële feeling en een vlotte babbel hebben. Niet elke fiscalist beschikt over die competenties. We merken dat onze kandidaten ook onder de indruk zijn na een sollicitatiegesprek bij Strategica. Dat verloopt meestal in een vrij losse sfeer, waarbij de potentiële werkgever de mensen altijd de kans geeft om zelf goed na te denken over wat ze belangrijk vinden in hun nieuwe job. Daardoor zijn ze ook 200 procent overtuigd als ze uiteindelijk voor Strategica kiezen en verbinden ze hun professionele toekomst voor de langere termijn aan het bedrijf.”

“Dat is cruciaal, want die mensen hebben ook een inloopperiode van één tot anderhalf jaar nodig voor ze volledig opgeleid zijn. Het helpt ook dat Le Grand & Associates gedurende dat eerste jaar van dichtbij hun evolutie volgt. We hopen de komende jaren dan ook nog veel talentvolle profielen via Le Grand & Associates te kunnen aanwerven”, besluit Guy Brackenier.

Le Grand & Associates

Strategica

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels