Samen groei verwezenlijken
Peter Van Lammeren
& Frank Schreurs
Imes Dexis - Intramarket

Samen groei verwezenlijken

Testimonial - Imes Dexis - Intramarket

www.imes.be
www.intramarket.be

Met 400.000 producten in het gamma heeft Imes Dexis haast alles in huis voor onderhoud, herstellingen en revisies voor industriële machines. Om die producten snel bij de klanten te krijgen, doet het een beroep op transportbedrijf Intramarket uit Oudsbergen. “Door onze samenwerking van ondertussen twaalf jaar zijn we stevig met elkaar verbonden,” aldus Frank Schreurs, zaakvoerder van Intramarket.

We zijn één van de huistransporteurs van Imes Dexis geworden”, legt Frank Schreurs uit. “Maar eigenlijk gaat het verder. Heeft Imes Dexis een logistiek probleem? Dan lossen wij dat op.” Peter van Lammeren, Supply Chain Project Manager en Transportation Manager van Imes Dexis kan dat alleen maar beamen. “Frank en zijn team weten waar ze mee bezig zijn en stellen net zoals ons klantenservice voorop. Meer zelfs, als onze chauffeurs uitvallen door ziekte of verlof, lost Frank dat op met zijn medewerkers.” 

Eigen transportnetwerk 

Klanten worden alsmaar veeleisender en met 400.000 producten in het gamma zag Imes Dexis enkel een eigen transportnetwerk als oplossing. Intramarket neemt daarvan Limburg, Antwerpen en Luik voor haar rekening. “Zo zijn we gegroeid tot tien bestelwagens die dagelijks hun ronde doen voor in totaal zo’n 400 klanten”, zegt Frank Schreurs. Peter van Lammeren vult aan: “De chauffeurs van Intramarket zijn echte ambassadeurs van Imes Dexis. Ze krijgen werkkledij van ons en de bestelwagens, eigendom van Intramarket, zijn bestickerd met onze branding.”

Menselijk aspect voorop 

Imes Dexis gaat nog een stapje verder. “We beschouwen de chauffeurs die voor ons rijden als onze eigen medewerkers. Als we een personeelsfeest organiseren of een jubileum vieren, dan nodigen we hen ook altijd uit. Zij verdienen dat”, aldus Peter van Lammeren.  Frank Schreurs is uiteraard blij met deze gang van zaken. “Imes Dexis is zo’n groot bedrijf en toch blijven ze het menselijke aspect vooropzetten. Dat is heel mooi om te zien en te ervaren. Dat houdt onze chauffeurs ook gemotiveerd.” 

Kort op de bal spelen

En zeggen dat ze bij toeval met elkaar in contact gekomen zijn. Franks vader, oprichter van Intramarket, deed het transport voor de vorige werkgever van Peter van Lammeren. Daar is de basis gelegd voor deze uitstekende samenwerking. “We staan inderdaad zeven dagen op zeven klaar voor Imes Dexis. Op dit moment maken zij een groot deel van onze omzet uit, dan is dat niet meer dan normaal”, verklaart Frank Schreurs. “We kunnen kort op de bal spelen. Als er bijvoorbeeld een nieuwe ronde met klanten nodig is, dan kloppen ze bij ons aan. Imes Dexis en Intramarket zijn samen gegroeid en we hebben alles in huis om nog lang samen verder te gaan.”

Imes Dexis

Intramarket

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels