Persoonlijke industriebouwer
Jo, Inge en Jaak Van Hoef Axor NV

Persoonlijke industriebouwer

bedrijfsprofiel

In 1996 richtten Jaak Van Hoef en Patrick Das industriebouw Axor op. Beide vennoten hadden meer dan 15 jaar ervaring in de industriebouw en beschikten dus over een stevige basis. Ze startten toen met drie werknemers, anno 2014 schrijven 27 medewerkers mee aan het mooie familieverhaal van Axor. Jaarlijks realiseren ze een vijftigtal nieuwbouw- en renovatieprojecten. Baeten Vinopolis, Glas Ceyssens en Budé containerbouw behoren tot hun tevreden klanten.

De liefde voor bouwen zit in het bloed van de familie Van Hoef. Vader Jaak is burgerlijk ingenieur en stond aan de wieg van Axor, een tiental jaar geleden trad zoon Jo toe tot het bedrijf. Jo volgde een opleiding in de bouw en stond twee jaar op de werf. Vervolgens specialiseerde hij zich in de verkoop, calculatie en werfopvolging. “Tijdens die twee jaren op de werf bouwde ik veel kennis en ervaring op waardoor ik vlot kan meedenken met de klant en meteen weet of iets bouwkundig haalbaar is of niet. Het is ook makkelijker om alternatieven aan te reiken, rekening houdend met zowel het bouwtechnische als esthetische aspect”, vertelt Jo.

Bouwkundig visitekaartje

Ook dochter Inge versterkte vijf jaar geleden de rangen van Axor. Zij startte met de boekhouding, maar al snel volgden personeelzaken en preventie. Vervolgens namen Inge en Jo begin 2014 het roer over van hun vader en diens vennoot Patrick. “Papa volgt wel nog een tijdje de werven mee op”, aldus Inge. In 2013 luidden ze alvast de generatiewissel in met ingrijpende werken aan de eigen kantoren. “Ons pand is niet alleen ons bouwkundig visitekaartje, het staat ook symbool voor wie we zijn. Daarom kozen we voor een open structuur met veel licht en ruimte”, licht Inge toe. “We hebben geen geheimen voor onze medewerkers en klanten.”

Generalist vs specialist

Vader Jaak omschrijft Axor als een bedrijf met gewone mensen die graag bouwen. “En wat je graag doet, doe je goed”, knipoogt hij. “Dat is het grote succes van Axor. Wij verkopen geen lucht, maar doen enkel hetgeen waar we goed in zijn. We leveren degelijk werk, volgens de vooropgestelde afspraken en timing.” Het team is dan ook zorgvuldig samengesteld. Axor beschikt over een eigen studiedienst en maakt zelf stabiliteitsberekeningen. “Daarnaast werken we met vijf montageploegen. Elke ploeg staat in voor de volledige bouw zodat we een hogere kwaliteit en een hoger rendement kunnen garanderen. Bouwheer en architect kunnen dus van begin tot einde terugvallen op één contactpersoon. We merken trouwens dat onze ploegen die manier van werken zelf ook fijn vinden. Ze zijn steevast trots op het geleverde werk, het resultaat mag dan ook gezien worden.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels