Geef kleur aan kunststof en aluminium
Jean-Pierre Konings Colormatics

Geef kleur aan kunststof en aluminium

bedrijfsprofiel

Als enige in België bekleedt Colormatics profielen en platen uit kunststof of aluminium met hoogwaardige, gekleurde folie. Een
techniek die heel wat deuren opent voor interieurarchitecten, productdesigners, raamfabrikanten en projectontwikkelaars. 

In 2007 richtte Jean-Pierre Konings Colormatics op. “Ik was toen vijftien jaar actief in de ramen- en deurensector en merkte dat klanten altijd met hetzelfde probleem kampten, namelijk de kleur van hun ramen. Het kleurengamma van raamfabrikanten was meestal beperkt tot enkele groen-, grijs- en blauwtinten en zo kwam ik op het idee om profielen en platen te folieren.” 

Productdesign

Ondertussen geven veertien medewerkers kleur aan kunststof en aluminium profielen en platen. De mogelijkheden zijn eindeloos. “Een tijd geleden bekleedden we bijvoorbeeld stalen platen met een houtmotief voor een liftkoker. Het eindresultaat was heel mooi! We hebben ook al gekleurde folie op kabelgoten verlijmd. Daarnaast ontwikkelen we zelf producten. Zo hebben we aluminium lijsten in pastoriestijl gemaakt die je makkelijk op een bestaand raam kunt klikken. We zijn ook bezig met het ontwerpen van kunststof tuinschermen. Als jij graag een groen tuinscherm wilt en jouw buurman een rood, dan biedt onze folie de perfecte oplossing. En met 200 kleuren vindt iedereen zijn keuze wel”, lacht Jean-Pierre. 

Uniek in de Benelux

Het machinepark oogt indrukwekkend. “We kunnen profielen met een maximale breedte van 30 centimeter verwerken, de lengte speelt geen rol. Bij panelen kunnen we tot een breedte van 130 centimeter gaan, geen enkel ander bedrijf uit de Benelux doet ons dat na”, vertelt Jean-Pierre. Werken met een kleurenfolie brengt heel wat voordelen met zich mee. Een folie is niet alleen onderhoudsvriendelijk, het geeft vaak ook een mooier resultaat dan lakken. Bovendien kan je bij grote projecten de prijs drukken door kunststof met een folie te laten bekleden in plaats van te werken met aluminium of dure houtsoorten.

Toekomst

Voor de bekleding maakt Colormatics gebruik van pvc film, papier film, echt houtfineer en aluminium moedermateriaal. De prijs hangt af van het volume. “We raden aan om per kleur toch minstens een twintigtal platen of een veertigtal profielen te bekleden, maar alles is bespreekbaar. Geen enkel project is immers hetzelfde. En dat is net zo leuk! Ik hoop dat we in 2014 weer heel wat nieuwe producten mogen bekleden. Hob Units, caravans, decors, meubels,… Er zijn nog heel veel zaken die wij kleur kunnen geven”, besluit Jean-Pierre.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels