Klaar voor de toekomst
Dimitri Chaniotakis Delta Motors NV

Klaar voor de toekomst

bedrijfsprofiel

Land Rover en Jaguar zijn twee exclusieve automerken die erg in trek zijn bij dynamische mensen. Beide identiteiten staan garant voor degelijkheid, comfort en luxe. "Wereldwijd kennen merken zoals Jaguar en Land Rover de sterkste groei in de automobielsector", zegt Dimitri Chaniotakis van Delta Motors uit Maasmechelen. "Wij maken ons dan ook klaar om mee te groeien."

"Zowel Jaguar als Land Rover zijn gegroeid van typisch Engelse merken tot moderne wagens met een strak design. De doelgroep is veel breder dan pakweg tien jaar geleden", zegt Dimitri Chaniotakis, zaakvoerder van Delta Motors. "De modellen zijn toegankelijker en daardoor is de populariteit van de twee merken aanzienlijk gestegen. De afgelopen twee jaar stellen we vast dat de belangstelling voor deze klassewagens met 20 tot 25 procent toegenomen is. Vroeger bestond ons cliënteel bijna uitsluitend uit succesvolle zelfstandigen en vrije beroepers. Nu bereiken we bijvoorbeeld ook jonge managers."

Vanaf 29.900 euro

De drempel om bij Delta Motors binnen te stappen is groot. "Mensen denken dat onze wagens niet binnen hun budget passen. Na het opstellen van een offerte, krijg ik dan ook vaak te horen dat ze dachten dat het totaalbedrag hoger zou zijn. Het populairste model van Land Rover, de Evoque, is beschikbaar vanaf 29.900 euro. De prijzen van de Jaguar XF starten al vanaf 39.000 euro", legt Chaniotakis uit.

Lichter en milieuvriendelijk

Een ander vooroordeel van deze twee automerken is dat het zware veelverbruikers zijn. "Dat kan geen enkele autofabrikant zich vandaag nog permitteren. Zowel Land Rover als Jaguar blijven op een vernieuwende manier inspelen op de behoeften van de klant. Het resultaat? Lichtere en milieuvriendelijke wagens."

Futureproof

Jaguar en Land Rover hebben nog heel wat in de pijplijn zitten. Beide autofabrikanten komen de eerstvolgende jaren met flink wat nieuwe modellen op de proppen. “We kijken allemaal héél erg uit naar de komt van de Jaguar F-TYPE Coupé. Deze ultrasportieve tweezitter verwachten we nog voor de zomer in de showroom. En in 2015 doet de nieuwe Land Rover Freelander zijn intrede”, zegt Chaniotakis. “Om zelf mee te kunnen groeien met het succes van Land Rover en Jaguar staat er ook voor Delta Motors een uitbreiding op de planning. We willen de komende jaren zowel de showroom als de werkzaal vernieuwen én vergroten.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels