Uit het juiste hout gesneden

bedrijfsprofiel

Marcel Franssen had altijd al een voorliefde voor eik. 50 jaar geleden begon hij met buitenschrijnwerk, maar al snel verlegde hij het accent naar binnenschrijnwerk. Anno 2014 is Franssen Keukens een klinkende naam. De drie zonen van Marcel versterkten de rangen en onder de naam F-plus Interieur realiseert het familiebedrijf naast maatkeukens ook interieurprojecten voor professionelen. 

Wie bij eiken keukens denkt aan de zware, klassieke keukens uit oma’s tijd slaat de bal volledig mis. “Eik is niet alleen een duurzaam materiaal, het oogt ook bijzonder mooi en je kan het op verschillende manieren afwerken”, licht Patrick Franssen toe. “Dat maakt van eik een uiterst interessant materiaal voor zowel moderne als klassieke en landelijke keukens. Maar we vervaardigen ook keukens uit ander materiaal. We hebben diverse afwerkingen zoals lakwerk HPL of poedercoating.” 

Alles in eigen huis

115 medewerkers geven mee vorm aan Franssen Keukens. Het bedrijf telt 4 showrooms en beschikt over een eigen productiehal. Patrick: “Alles wat wij maken, getuigt van puur vakmanschap. Of het nu om keukens, kasten, binnendeuren of plankenvloeren gaat, we maken het in eigen huis en gebruiken uitsluitend duurzame materialen.” Het eikenhout is afkomstig uit Frankrijk en wordt in de productiehal op artisanale wijze verwerkt. “Deze werkwijze staat voor kwaliteit en garandeert 100% maatwerk. Ook hier volgen we de hedendaagste trends qua kleur en vormgeving.” 

Belgisch vakmanschap

De familie Franssen is trots op hun label ‘Belgisch vakmanschap’. “Het maatwerk en de kwaliteit die wij leveren, maakt ons anders dan anderen. Maatwerk mag je trouwens opnemen in de breedst mogelijke zin van het woord. Wij ontwerpen keukens en kasten volgens de wensen en noden van onze klanten, maar ook volgens hun budget. Maatwerk staat immers niet altijd synoniem voor duur”, aldus Patrick. “Daarnaast verwijst maatwerk naar onze eigen productiehal. Welke afmetingen of afwerkingen er ook nodig zijn, wij kunnen het in eigen huis realiseren. Klanten zijn dus niet afhankelijk van de standaardafmetingen, wij zorgen ervoor dat alles perfect in hun ruimte past. Op esthetisch vlak is dat een grote meerwaarde.”

F-Plus Interieur

In de loop der jaren kreeg Franssen Keukens steeds vaker de vraag van professionelen om interieurprojecten te realiseren. Daarom richtten ze F-Plus Interieur op. “Aanvankelijk ging het om het maken en plaatsen van eiken vloeren en deuren in kantoor- en winkelruimtes”, blikt Patrick terug. “Ondertussen maken we interieurs op maat, gaande van bureaus en onthaalbalies tot schuifwanden en archiefkasten. Bij G&A Motors in Turnhout verzorgden wij de volledige inrichting van de showroom. Ook Geunes en Gijbels Accountants in Neerpelt en Vossen kleding in Balen deden een beroep op ons voor hun kantoorinrichting. Tiense Suiker nam ons dan weer onder de arm voor de inrichting van hun demonstratieruimte, waar dagelijks kookworkshops voor hun bezoekers plaatsvinden.”

Objectief bekijken

De grotere vraag leidde ook tot meer showrooms. Naast de showroom in thuishaven Overpelt, opende Keukens Franssen in 1993 een showroom in Hasselt. Inmiddels werden ook in Lommel en Maasmechelen showrooms geopend. “Deze showrooms zijn van dinsdag tot en met zaterdag open, de showroom in Maasmechelen is zelfs op zondag open. De meeste mensen gaan op meerdere plaatsen info inwinnen, wij vragen dat ze zeker ook bij ons langs komen. Als men de prijs en de kwaliteit op een objectieve manier vergelijkt, dan zijn Franssen Keukens en F-Plus Interieur goede, betrouwbare partners. Wij maken altijd een vrijblijvende offerte met enerzijds een heel duidelijke 3D-tekening en anderzijds een overzichtelijke prijsopgave. Bovendien denken we actief mee en kunnen we inspelen op de wens van de klant of de vraag vanuit de markt”, besluit Alain.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels