Marina Doggen & Tine Berrevoets
Marina Doggen & Tine Berrevoets

Marina Doggen & Tine Berrevoets

Stercke vrouwen

startten in 2009 met Berrentec, een familie bedrijf dat groene energiesystemen invoert en plaatst. Afgelopen maand kregen ze met
Berrentech Solar+ de opdracht om het grootste zonnepanelenpark van Nederland aan te leggen. “We doen het toch maar als vrouw,” zegt mama Marina trots. “Altijd gepassioneerd met ons werk bezig. Ook al ben ik op een week tijd al eens 5 kilo kwijtgespeeld.” 

Trots

"We zijn trots op onze goede service en producten en laten ons niet verleiden om rommel te verkopen. Vooral op de eerste vier maanden van Berrentec kijken we met veel emotie terug. We hebben cursussen gevolgd tussen de mannen, namen grote projecten aan en op kerstavond zaten we hier te puzzelen om tegen eind december alles op het dak te krijgen. Ik durf zeggen, we hebben toen gejankt. Maar op 31 december waren alle installaties gelegd en gekeurd, en iedereen was tevreden. We waren trots, maar we weten nog altijd niet hoe we het toen gelapt hebben. Ons eerste project was er een met meer dan 2000 zonnepanelen.”

De zon mag schijnen
voor iedereen.

Visie

"We zijn correct en direct. Het is niet omdat we vrouwen zijn dat we het niet durven zeggen. Mensen zijn ook meer gebaat met een directe aanpak. Zo krijg je erg veel gedaan. Iedereen weet dat ik mijn woord hou, ook al staat het niet op papier. Soms doen we heel grote bestellingen met enkel een mailtje." 

Enige vrouwen

"Voor ons mag de zon letterlijk voor iedereen schijnen. Hoe beter iemand zijn boterham verdient, hoe beter ook voor ons. Elke keer als we hoorden dat er weer een bedrijf failliet ging, kregen wij kippenvel. Da's misschien typisch vrouwelijk. We hebben zelfs altijd geholpen wanneer concurrenten iets niet op voorraad hadden. We willen daarin collegiaal zijn. Op cursussen stonden we vaak als enige vrouw. En toch krijgen we veel respect van onze leverancier. Die twee vrouwen bestelden namelijk de meeste panelen.".

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels