Van windmolen tot rollercoaster
Peter & Sofie Kempeneers Metalix

Van windmolen tot rollercoaster

bedrijfsprofiel

Galvacoat Steelcoat en Metalix zijn dé referenties op het vlak van poedercoaten, metalliseren, stralen en natlakken. Het bedrijvenimperium van Peter Kempeneers is tot in alle uithoeken van de wereld gekend. Dochter Sofie zit inmiddels ook in de zaak waardoor de opvolging verzekerd is. 

De geschiedenis van de bedrijven van de familie Kempeneers gaat terug tot in de jaren zestig. “Mijn vader kon op een topdag zo’n 100 ton staal behandelen. Met Galvacoat Steelcoat en Metalix kunnen we nu meer dan 1000 ton per dag aan. En de ambitie is natuurlijk om te blijven groeien”, zegt Peter Kempeneers. 

Staal van 1 gram tot 40 ton

Stralen, natlakken, metalliseren, poedercoaten, … elke behandeling heeft zijn voordelen. “Onze bedrijven bieden een hele waaier oppervlaktebehandelingen aan. We zoeken voor elke klant de juiste toepassing en houden de levensduur, het onderhoud en het budget nauwlettend in het oog”, legt Peter Kempeneers uit.

De toepassingsgebieden van Galvacoat Steelcoat en Metalix zijn heel divers. “We behandelen staal van 1 gram tot 40 ton. Van hekken, treinrails en frames van vrachtwagens tot industriehallen, kranen, masten, windmolens en ketels. We kunnen nagenoeg alles aan wat bescherming nodig heeft tegen roest,” vertelt Sofie Kempeneers.

Wereldwijde referenties

Het dichtstbijzijnde project? De geluidsmuren op de snelweg in Lummen liggen slechts een steenworp van de immense fabriekshallen verwijderd. Het cliënteel van Galvacoat Steelcoat en Metalix zit voornamelijk in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland maar de projecten belanden in alle uithoeken van de wereld. “We hebben aan heel wat mooie projecten mogen werken. Van het station van Utrecht, de kerstversiering van de Champs-Elysées en de Koninklijke Serre van Engeland tot een rollercoaster voor Disneyland Shanghai, de haven van Qatar en anti-terreurhekken in Saoudi-Arabië.”

Totaalpakket

De sleutels tot het succes? Een constante kwaliteit, betrouwbare levertermijnen, goede partnerships, juiste afspraken, een eigen transportdienst en advies op maat. “De betrokkenheid van het personeel is ook een sterke troef. In de staalindustrie werken is zwaar maar door het personeel kansen te bieden, kunnen we veel verwezenlijken”, zegt Sofie Kempeneers. “Het verloop is hier erg klein. We hebben niet voor niets werknemers met meer dan 30 jaar dienst. Bovendien zijn een aantal mensen als arbeider gestart en ondertussen doorgegroeid tot ploegbaas, productieleider of zelfs sales-verantwoordelijke.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels