Persoonlijke lichttoets
Danny Geuens & Frank Vandijck VDGE BVBA

Persoonlijke lichttoets

bedrijfsprofiel

Als verdeler van aluminium verlichting kunt u bij VDGE BVBA in Meeuwen-Gruitrode kiezen uit een uitgebreid gamma aan industriële, winkel- en decoratieve verlichting. VDGE BVBA wil zich onderscheiden van haar concullega’s door haar ‘personal touch’.

Uit hun ervaring als installateurs kennen Frank Vandijck en Danny Geuens, zaakvoerders van VDGE BVBA, de struikelblokken waarmee installateurs te kampen hebben bij de aankoop van verlichtingstoestellen voor hun eindklanten: lange levertermijnen en een gebrekkige dienst-na-verkoop. Als invoerder en houder van het eigen merk BEAM in aluminiumverlichting, biedt VDGE BVBA hieraan het hoofd door een grondige productcontrole ‘af fabriek’, een ruime voorraad, de mogelijkheid tot een lichtstudie, duidelijke richtlijnen met betrekking tot de plaatsing ‘af verkoop’ en een eigen hersteldienst. De producten zijn niet te koop in grote winkelketens. 

Wederzijds respect

Het merendeel van het klantenbestand bestaat uit detailhandelaars (verdelers). De verdelers worden zorgvuldig gekozen en gestimuleerd tot open communicatie. Klanten zijn geen nummers. Wederzijds respect is het codewoord, waardoor verdelers zoveel mogelijk bezocht worden. Van meet af worden afspraken gemaakt omtrent lichtstudies, leveringen, betalingen, procedures, … In ruil hiervoor garandeert VDGE BVBA haar verdelers een afgelijnd afzettingsgebied en publicatie op haar website en folders. 

Kortelings wint VDGE BVBA eveneens naambekendheid bij installateurs en projectontwikkelaars. Ook deze klantengroepen kunnen profiteren van lichtstudies, subsidieberekening en kosten-baten-analyses uitgevoerd door VDGE BVBA. Om haar professionele klanten nog sneller van dienst te zijn, zal binnenkort de webshop van VDGE BVBA van start gaan. Enkel artikelen in stockverkoop zullen ter beschikking gesteld worden aan het grote publiek.

LED

Wie verlichting zegt, denkt onmiddellijk aan LED en de kernwoorden energiebesparend en visueel mooi. Op basis van deze twee elementen én een enorme media-aandacht is niet alleen het begrip LED, maar ook de plaatsing ervan enorm geboomd. “De LED-markt volgen we al vijf tot zes jaar van zeer nabij”, vertelt Vandijck. “Omdat in eerste instantie de professionele LED naar onze kwaliteitsnormen niet voldeed, hebben wij voornamelijk de retrofitmarkt gevolgd. Wij verkochten in het verleden enkel LED in oriëntatie-, sfeer-, doorgangs- en buitenverlichting.” 

VDGE BVBA is OEM (Original Equipment Manufacturer) van Osram en Philips. “Nadat Philips Belgium en Osram Benelux bewezen hadden dat hun LED-modules de nodige lichtwaardes, garanties en kleurstabiliteit bereikt hadden, zijn we wel op de kar gesprongen van LED-toepassingen voor professionele doeleinden.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels