Doordacht ontwerp en goede opvolging
Davy Raemen
& Kurt Goossens
aRA Architecten - It’s Steel

Doordacht ontwerp en goede opvolging

Testimonial - aRA Architecten - It’s Steel

Davy Raemen van aRA Architecten verwijst zijn klanten al zo’n vier jaar door naar Kurt Goossens van It’s Steel voor metaalwerken op maat. Kurt moest dan ook niet lang nadenken toen hij zelf een architect zocht voor zijn eigen woning in Maaseik. Het resultaat? Dat mag gezien worden. De gezinswoning van Kurt is een pareltje, maar – belangrijker nog – ontzettend praktisch en functioneel.

“Ik hou van de moderne, strakke architectuur die aRA Architecten kenmerkt”, zegt Kurt. “Dat viel op wanneer ik zelf stalen constructies ging plaatsen in de woningen die aRA Architecten ontwerpt voor haar klanten. Bovendien was er van in het begin een goede klik met Davy. Dat zorgde ervoor dat ik zelfs geen enkele andere architect aansprak toen er plannen waren voor deze woning.”

Van binnen naar buiten

aRA Architecten ontwerpt energiezuinige, eigentijdse woningen voor particulieren en projectontwikkelaars in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. “Dit project van Kurt is een thuismatch want ik ben zelf van Bree”, zegt Davy. “Typerend aan deze woning is dat we van binnen naar buiten ontworpen hebben. Kurt wist heel goed wat hij wou: een langwerpige keuken, veel licht, een aparte zit- en eethoek … We hebben het maximum gehaald uit de oriëntatie van de woning en heel veel licht naar binnen getrokken, zonder in te boeten aan privacy. Dat komt trouwens ook het inpandige terras ten goede. Daar profiteren de bewoners nagenoeg het hele jaar door van de middagzon én zitten ze volledig uit de wind.”

Goede coördinatie

De woning van Kurt oogt strak door de verlijmde gevelsteen in combinatie met het zwarte staal. “Het ontwerp zat erg snel juist”, zegt Kurt. “En ook de werken verliepen vlot. Tussen de graafwerken en de verhuis zat net geen jaar. Dat hadden we te danken aan een goede coördinatie. aRA Architecten ging trouwens verder dan het ontwerp van de woning, ook de inplanting van de tuin en het zwembad lag in hun handen. 

Voor het interieur werkten we samen met YP Eurofix, een andere klant van mij. Ook daar heb ik alleen maar lovende woorden voor.”

Grote overspanningen

De moderne woning van Kurt is een fraaie referentie voor aRA Architecten. Niet enkel omwille van het doordachte ontwerp, maar ook door de geselecteerde materialen en grote overspanningen. “We werkten bewust met preplaten om zware balken en andere structuren te vermijden. Het resultaat is heel ruimtelijk”, legt Davy uit. “En om de zon in de zomer ietwat te weren, hebben we overal een oversteek van ongeveer een meter voorzien. Zo stroomt het licht binnen terwijl de temperatuur comfortabel blijft.”

www.ara-architecten.be
www.itssteel.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels