Drie toppers voor het najaar en de winter
De Zigeuner

Drie toppers voor het najaar en de winter

Lifestyle - De Zigeuner

De tofste plekjes ter wereld verkennen. Wat hebben we het gemist. Hoog tijd dus om weer enkele reizen te plannen! Reisbureau De Zigeuner - Intra Mundi maakt het je makkelijk. Speciaal voor STERCK kozen ze drie busreizen uit naar niet te missen bestemmingen die de komende herfst en winter je hart weten te verwarmen. Van de heerlijke herfstzon aan de Amalfikust en de gezellige wintertaferelen in Sint-Petersburg tot de feeërieke kerstsfeer van Kopenhagen.

1. Carpe diem aan de gracieuze Amalfikust 

De steile rotswanden trotseren de turquoise zee. De kleurrijke huizen lijken wel aan de kliffen te hangen. En de paleizen en piazza’s in de schattige dorpjes én de grootse steden zijn al minstens even indrukwekkend. De Amalfikust en de Golf van Napels ogen simpelweg adembenemend. Een rondreis in één van de meest idyllische regio’s van Italië? Die vergeet je nooit.

Variatie troef

Culturele toppers als het koninklijk paleis van Caserta, het middeleeuwse Castel dell’Ovo en de antieke stad Pompeii bezoeken. Genieten van imposante uitzichten op de Amalfikust aan de Vila Rufolo in Ravello en het stadsgewoel in Napels. Relaxen op het bergachtige eilandje Capri. Parmaham en Parmezaanse kaas proeven, precies op de plek waar ze vandaan komen. Het staat allemaal op het programma. Fijn aan deze reis is dat je bepaalde dagen ook vrije keuze hebt wat uitstappen betreft. Stevig de heuvel op stappen naar de villa van keizer Tiberius? Een boottochtje naar de schitterende Grotta Azzurra? Of de wondermooie tuinen van Villa San Michele bezoeken? Jij kiest!

De_Zigeuner

De_Zigeuner

Herfstig warme rondreis

Dit is de ideale reis voor jong en oud, koppels en gezinnen én valt pal in de herfstvakantie. Goed om nog een streepje zon mee te pikken voor we hier de kille maanden ingaan. Je verblijft in verschillende hotels in de regio, steeds in halfpension.

Richtprijs en praktische info

Deze negendaagse vakantie gaat door van 30/10/21 t.e.m. 7/11/21. De prijs bedraagt 1080 euro per persoon. Inbegrepen: rondreis, begeleiding, acht nachten halfpension in diverse hotels, onder andere in Sorrento en Napels.

2. Sfeervolle kersttrip naar Kopenhagen

Zijn twinkelende lichtjes, geurige kraampjes, een magische ambiance en een verwarmende glühwein wel je ding? Overweeg dan deze trip naar Kopenhagen: vier dagen boordevol kerstmarkten, pittoreske kastelen en prestigieuze paleizen. Wedden dat je de kerststemming half december al helemaal te pakken hebt?

Feest op z’n Deens

Kerst in de stad van Hans Christian Andersen, dat kan toch niet anders dan sprookjesachtig zijn? Het enorme stadspark Tivoli tooit zich helemaal in het thema. Op elke hoek vind je wel een verkoper van Glögg, de Deense variant van glühwein, maar dan met rozijnen en amandelen. En de volledige stad baadt in fonkelende kerstlampjes. Maar je rondrit door Kopenhagen en omgeving draait om meer dan kerst alleen. Je bewondert ook de pracht en praal van het renaissancekasteel Frederiksborg en het Kronborgkasteel – waar Shakespeare Hamlet situeerde – in Nordseeland. En je struint door het kleurrijke Nyhavn waar de Kleine Zeemeermin aan land komt.

De_Zigeuner

De_Zigeuner

De_Zigeuner

Comfortabele citytrip 

Tijdens deze vierdaagse logeer je in een gezellig hotel met bar, restaurant, sauna en zwembad. De trip is een fijne mix tussen geleide bezoeken en vrije momenten om zelf in te vullen. Een museum? Een uitstapje naar de vrijstad Christiania? Het kan perfect. 

Richtprijs en praktische info

Deze citytrip gaat door van 10/12/21 t.e.m. 13/12/21 en kost 555 euro. Je verblijft drie nachten in een hotel vlak bij de stad in halfpension.

3. Rijkelijk genieten in Sint-Petersburg

Zin in een reisje naar de parel van Rusland? Deze winterse reis naar Sint-Petersburg mét een tussenstop in Lübeck en Helsinki laat gegarandeerd een indruk na. De schitterende kathedralen, tuinen, paleizen en kanalen die aan Venetië doen denken. Het wereldberoemde Hermitagemuseum met een kunstcollectie om u tegen te zeggen. Het ontzagwekkende Katharinapaleis en de Russisch Orthodoxe Bloedkerk. Ze passeren allemaal de revue tijdens deze originele, lange citytrip. En de kans is eind november trouwens groot dat al deze prachtige gebouwen en pleinen schitterend schuilgaan onder een dikke laag sneeuw. Goed voor een betoverende sfeer én knappe foto’s! 

Per boot en bus

Deze reis toont je het mooiste van de Russische stad en legt de nadruk op de fraaie, boeiende cultuur en de rijkdom van de tsaren. Maar ook de heen- en terugreis zijn een fijne beleving. Je overnacht namelijk driemaal aan boord van een ferry en verder in een stijlvol hotel in de parmantige stad. Op de heenweg bezoek je bovendien kort de Hanzestad Lübeck en op de terugweg (normaal gezien) het fraaie Helsinki. 

De_Zigeuner

 

De_Zigeuner

De_Zigeuner

 

Richtprijs en praktische info

Deze achtdaagse reis vindt plaats van 20/11/21 t.e.m. 27/11/21. De prijs bedraagt 1.071 euro. Inbegrepen: vervoer heen- en terug en ter plaatse, begeleiding, zeven nachten (halfpension in Sint-Petersburg en volgens programma aan boord).

De Zigeuner
Industrielaan 7
3590 Diepenbeek
T. 011 35 03 50
info@dezigeuner.com
www.dezigeuner.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels