Hasselt, de perfecte ontmoetingshub voor jouw event of vergadering
Isa Dilworth Visit Hasselt

Hasselt, de perfecte ontmoetingshub voor jouw event of vergadering

Blickop - Visit Hasselt

Wil je je medewerkers, klanten en leveranciers uitnodigen voor een meerdaags event? Kies voor Hasselt! De Limburgse hoofdstad blinkt uit op het vlak van smaak, natuur, kennis en cultuur. Meet in Hasselt fungeert als matchmaker en stelt op basis van jouw eventnoden en -verwachtingen een volledig pakket aan mogelijkheden voor. Inclusief gedetailleerde offerte. Hoog tijd voor een gesprek met Isa Dilworth, MICE-coördinator van Stad Hasselt.

Het kan en mag weer allemaal. Het is dus het uitgelezen moment om jouw eerder geplande teambuilding, seminarie, klantenevent, productlancering of bedrijfsfeest in te halen! Ben je op zoek naar een leuke locatie, diverse overnachtingsmogelijkheden en aangename activiteiten? Meet in Hasselt helpt je op weg. Volledig vrijblijvend en met veel enthousiasme. 

“Hasselt kent veel inspirerende, originele plekjes en ook het activiteitenaanbod is uitgebreid en divers. Als conventiebureau is het onze taak om met je mee te denken en je een rits voorstellen te doen. Op maat van jouw wensen, noden, aantal genodigden en budget”, legt Isa Dilworth uit.

“We fungeren als een soort matchmaker tussen bedrijven, organisaties en Hasseltse horeca- en eventpartners. De drempel is bovendien erg laag. Je kunt bij ons terecht voor een teambuilding vanaf tien medewerkers tot een heus event voor meer dan 500 klanten.” 

Mee op pad

“Een ander voorbeeld van onze job is het organiseren van site visits. Wil je graag iets organiseren in onze stad, maar ben je helemaal niet bekend met de mogelijkheden? Ook dan kan je bij ons terecht. We nemen je zelfs graag mee op pad. Dat deden we bijvoorbeeld ook voor Meeting & Events Consultant Kristie Hall van HelmsBricsoe. Zij was voor Nike op zoek naar een verrassende locatie voor en belangrijke meeting. Na een tweedaagse rondleiding door de stad in een elektrische tuktuk was ze overtuigd. Ze noemt zichzelf nu zelfs een Hasselt ambassador!”

Visit_Hasselt_Isa_Dilworth

Efficiënter organiseren

Wie – volledig kosteloos – een beroep doet op de diensten van Meet in Hasselt, krijgt niet enkel inspiratie, maar wint ook tijd. “Het is een tijdrovende klus om venues, activiteiten en horecazaken te (be)zoeken en dan nog eens beschikbaarheden en offertes op te vragen. Zeker voor iemand die de stad niet kent. Dat nemen we volledig uit handen. Zo heb je als management assistant of eventplanner meer tijd over voor de details.”

Teambuildings

Dat Hasselt voldoende mogelijkheden biedt voor een aangename teambuilding, staat buiten kijf. In het Jenevermuseum maak je bijvoorbeeld je eigen distillaat en neem je het achteraf mee naar huis. Ook de Street Art Route is in trek. Net zoals de bierproefwandeling en de proevertjesroute in de binnenstad. Mag het wat actiever? Dan is een escape room, virtual reality experience of partijtje city golf ook een echte aanrader. Liever wat cultuur opsnuiven? Dat kan onder andere in Modemuseum Hasselt, Z33, Huis voor Actuele Kunst of Design & Architectuur. En voor een frisse fiets- of wandelneus vormt Bokrijk, Abdijsite Herkenrode of De Wijers met zijn 1001 vijvers het ideale decor.

Visit_Hasselt_Isa_Dilworth

Smaakmaker

Ook op het vlak van heerlijke streekproducten, gezellige cafeetjes, hippe cocktailbars en stijlvolle restaurants heeft Hasselt voor ieder wat wils. “Of je nu op zoek bent naar een tof lunchadresje voor tien personen of catering voor tweehonderd gasten … we geven je graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden.” Desgewenst vragen de medewerkers van Meet in Hasselt ook hier beschikbaarheden en prijzen op. Overnachten? In het centrum kan dat in hotelketens zoals Holiday Inn en Radisson Blu maar ook HasHotel en YupHotel zijn absolute aanraders. In totaliteit biedt Hasselt meer dan 1200 bedden aan.

Uitgebreid aanbod

Voor een productlancering, seminarie, congres of belangrijke vergadering zijn er tal van mogelijkheden. Kleine groepen kiezen uit een divers aanbod: van de industriële Monoton tot het luxueuze penthouse LOFT 16 en de verbluffende Japanse Tuin. Het is zelfs mogelijk om te vergaderen op de derde verdieping van de conceptstore La Bottega. Dat pand huisvestte vroeger de oude jeneverstokerij van Smeets! 

Liever wat groter? Muziekodroom, PXL Congress, Corda Conference en UHasselt bieden flink wat mogelijkheden. Nodig je meer dan 500 gasten nodig? Dan ontvangt de Trixxo Arena, Cultuurcentrum Hasselt of Abdijsite Herkenrode je met open armen.

Kruisbestuiving

Net buiten het centrum ligt de Corda Campus, een toonaangevende tech-campus waar ideeën groeien en businessmodellen bloeien. Met ruim 250 organisaties en meer dan 5000 medewerkers is het een van de grootste bedrijvencampussen van Europa. Vergaderen? Dat kan in een van de vele meeting rooms, multifunctionele ruimtes of in het auditorium. Voor hybride events is het Corda Theater ideaal. Sinds maart 2021 kun je er terecht voor de grootste interactieve tv-setting van Limburg. Onder corona-impuls kwamen er zes digitale tv-studio’s met verschillende set-ups. 

Visit_Hasselt_Isa_Dilworth

Let’s meet!

Organiseer jij weldra een event? Heb je een meerdaagse teambuilding op de planning staan? Of wil je iets op poten zetten waar je klanten binnen enkele jaren nog over napraten? Laat je ontzorgen en neem volledig vrijblijvend contact op met Meet in Hasselt, een onderdeel van Visit Hasselt, de toeristische dienst van de stad. Of grasduin vandaag al even op de vernieuwde website.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels