Spanplafonds: innovatief én creatief!
Nathalie van Rompaey Monavisa

Spanplafonds: innovatief én creatief!

Profiel - Monavisa

MonaVisa, een artistieke naam die het oorspronkelijk West-Vlaams bedrijf als gegoten zit. Hun missie: spanplafonds en -wanden tot een ware kunst verheffen. En dat lukt aardig, want MonaVisa is marktleider in België. “Ons assortiment is een unicum voor ons land”, opent salesmanager Nathalie van Rompaey.

Zeventien jaar geleden zag MonaVisa het levenslicht in Roeselare. In 2017 zette het bedrijf voet aan wal in Hasselt. “Ons team bestaat uit een dertigtal professionals met een duidelijke visie”, vertelt Nathalie van Rompaey. “Ze gaan op zoek naar de beste oplossing voor elke klant. Want spanplafonds zijn niet alleen een efficiënte manier om snel oneffenheden en barstjes weg te werken, ze kunnen een ruimte ook echt meer cachet geven.” 

Polyvalent polyester

Als materiaal kiest MonaVisa voluit voor polyester. Ze werken met CLIPSO doeken. Die zijn antistatisch en trekken dus geen stof aan. Belangrijk voor mensen met allergieën. “Polyester is een dankbaar materiaal. Het kan heel nauwkeurig geplaatst worden op zowat elke onderliggende structuur. En het biedt enorm veel mogelijkheden qua afwerking in alle kleuren. Ook kan er een foto of afbeelding op afgeprint worden, én we kunnen spelen met de lichtinval. Op die manier creëren we een echte eyecatcher. Wij ‘spannen’ wat de klant vraagt”, legt Nathalie van Rompaey enthousiast uit. 

Innovatieve app

MonaVisa heeft altijd een pioniersrol vervuld. Het sleutelwoord: innovatie. “We blijven zoeken naar nieuwe oplossingen. Zo ontwierpen we onlangs – in samenwerking met het Leuvense studiebureau Daidalos-Peutz – een app om akoestische berekeningen te maken. Hiermee kunnen architecten of ingenieurs in een oogwenk de nagalm in een ruimte meten”, vertelt Nathalie van Rompaey. “Dat is handig, want er wordt steeds meer gebruik gemaakt van harde materialen zoals beton en glas bij renovatie- en nieuwbouwprojecten. Spanplafonds- en wanden vormen hiervoor trouwens een ideaal tegengewicht.”

Veroveringstocht

Het team realiseerde al meer dan duizend projecten voor zowel particulieren als bedrijven. Hier zitten ook enkele prestigieuze realisaties tussen, zoals de lichtcirkels in The Connector van Quartier Bleu in Hasselt. Of de akoestische spanplafonds in Martin’s Rentmeesterij in Alden Biesen. Maar de ambitie reikt verder. “We willen onze stempel drukken in heel België. We hebben zopas geïnvesteerd in een complete rebranding. The sky is the limit en daar hangt niet toevallig een spanplafond”, concludeert Nathalie met een knipoog.

MonaVisa
Genkersteenweg 433/1
3500 Hasselt
M. 0473 32 03 68
nathalie@monavisa.be
www.monavisa.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels