Wanneer is het ideale moment om polissen te optimaliseren?
Marc Vanstraelen Actief Insurances

Wanneer is het ideale moment om polissen te optimaliseren?

Vraag & Antwoord - Actief Insurances

We sluiten op allerlei momenten in ons leven verzekeringen af. Na verloop van tijd moeten we die polissen onder de loep nemen en indien nodig optimaliseren. Wanneer en hoe doe je dat precies? Marc Vanstraelen van Actief Insurances in Lummen is expert op het vlak van bedrijfsverzekeringen. Hij geeft met plezier tekst en antwoord.

Als ondernemer is het een goede zaak om op tijd en stond met je makelaar aan tafel te zitten en al je bedrijfsverzekeringen grondig te bekijken. Je personeelsbestand, vastgoedportefeuille of omzet is misschien fors gewijzigd. Volstaan de waarborgen nog? Zijn er extra verzekeringen nodig? Ben je voor bepaalde waarborgen dubbel verzekerd? Hoe zit het met vrijstellingen? Je noden en wensen zijn vandaag misschien helemaal anders dan enkele jaren geleden. 

Drie maanden tijd nodig

Heb je nood aan een uitgebreidere polis of extra verzekering? Hou er dan rekening mee dat je makelaar daar wat tijd voor nodig heeft. Voor de ene polis moet hij misschien de markt afspeuren naar de beste verzekeringstechnische producten, terwijl hij voor een andere verzekering een nieuw dossier moet opstellen of polissen moeten wijzigen in functie van een optimalisatie.

Een onafhankelijke makelaar vraagt sowieso verschillende offertes op bij meerdere verzekeringsmaatschappijen en analyseert die vervolgens grondig. Bovendien geldt voor de meeste bedrijfspolissen – denk maar aan de verzekering voor arbeidsongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en brandpolis – een opzegtermijn van drie maanden. 

Tot 30% besparing

De inspanningen renderen uiteindelijk wel. Je polissen optimaliseren kan je namelijk heel wat geld doen besparen. Een cliënt met een goede schadestatistiek bespaart al snel 10 tot 30%. Zonder in te boeten aan kwaliteit. Actief Insurances staat namelijk – ongeacht het aantal polissen – garant voor een snelle en correcte schaderegeling, een vast aanspreekpunt en begeleiding tijdens een expertise. 

Nood aan een audit van je bestaande verzekeringen? Neem vrijblijvend contact op. We tonen heel transparant waar we kunnen besparen of optimaliseren.

Deze expertise werd aangeboden door  Actief Insurances

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels