Winterland Hasselt klaar voor een nieuwe editie
Maurice Schoenmaeckers
& Filip Vanierschot
Winterland - De Lorka

Winterland Hasselt klaar voor een nieuwe editie

Profiel - Winterland

Op 19 november opent Winterland Hasselt opnieuw de deuren. Je kan er zeven weken lang terecht in een unieke winterse sfeer. “We bieden plezier voor jong en oud”, opent drijvende kracht Maurice Schoenmaeckers. “Voor bedrijven werkten we verschillende formules uit om hun naam te verbinden aan deze gezellige kerststad of om een bedrijfsevent te organiseren."

De editie van 2020 is vanwege corona niet kunnen doorgaan. Maar komende winter zal het Kolonel Dusartplein tijdens de winter weer worden omgetoverd in een heus winterdorp. Geen traditionele kerstmarkt, maar een verrassende aaneenschakeling van kleine en grote attracties. “Van een 1.000 m2 grote overdekte ijspiste, reuzenrad, spiegeltent, kersttreintje tot verschillende plekjes waar je iets lekker kan knabbelen of drinken”, vertelt Maurice Schoenmaeckers. “Dit alles gebeurt in een 100% coronaproof omgeving." 

Samenwerking met Feestzalen Lorka

Ook dit jaar krijgen Bistro De Tafelhut en de Aspen Lounge een mooi plekje op Winterland Hasselt. Het resultaat van een succesvolle samenwerking met de bekende feestzaal en cateraar Lorka. “Tijdens de koude winterdagen kan je in onze bistro gezellig vertoeven en genieten van een uitgebreide kaart”, aldus uitbater Filip Vanierschot. “De unieke lounge met openhaard en zalige lederen zetels is dan weer de perfecte locatie om bij te praten met familie, vrienden of collega’s. We krijgen op dit moment al veel aanvragen van bedrijven die hun netwerkborrel of diner tijdens Winterland Hasselt willen organiseren."

Voor bedrijven

Wil je als bedrijf genieten van zeven weken exposure? Of klanten en medewerkers laten genieten van een ongedwongen wintersfeer? Dan is Winterland Hasselt de ideale match. “We bieden verschillende businesspakketten aan waarbij bedrijven prominent in beeld komen”, legt Maurice uit. “Dat gaat van reclamepanelen, social media acties tot videoschermen. Daarnaast zijn er heel wat mogelijkheden op maat om je bedrijfsevent of eindejaarsfeest hier te organiseren."

Ruimer verhaal

De afgelopen jaren trok Winterland Hasselt gemiddeld 600.000 bezoekers per editie. Niet alleen uit Limburg trouwens, maar uit heel Vlaanderen. Hoe ziet Maurice de toekomst evolueren? “De sterkte van Winterland Hasselt is dat het een totaalbeleving is waar iedereen zich thuisvoelt. Dat gevoel willen we ook dit jaar bieden. En we zijn overtuigd dat dat, na één jaar afwezigheid, weer gaat lukken. Daarnaast werken we samen met de horeca en handelaars uit de binnenstad om van Hasselt de place to be te maken tijdens de winter”, besluit hij vol vertrouwen.

Winterland Hasselt
Kolonel Dusartplein
3500 Hasselt
Maurice Schoenmaeckers
M. 0473 71 07 79
info@winterland.be

De Lorka/Bistro De Tafelhut
Genkersteenweg 284
3500 Hasselt
Filip Vanierschot
T. 011 22 90 30
info@lorka.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels