Marjolein Nijs
Marjolein Nijs Stercke Vrouw

Marjolein Nijs

Stercke Vrouw

Marjolein Nijs studeerde marketing, werkte in de bankwereld en woonde onder meer in Parijs en Brussel. Maar toen haar ouders haar vroegen om mee het succesvolle familiebedrijf Gervi aan te sturen, verhuisde ze bereidwillig terug naar Maasmechelen. Er volgde een nieuw hoofdstuk, waarin Marjolein uitgroeide tot medezaakvoerder van dit bedrijf met zeven vestigingen en ruim 60 medewerkers.

Vanuit mijn marketingopleiding wilde ik altijd al iets in de retail doen. Ik ben heel geïnteresseerd in wellness en breng daar nu ook een blog en podcast over uit. Gervi is voor mij wat dat betreft een match made in heaven. Met een locatie in elke Vlaamse provincie richten we ons op sauna’s, infraroodcabines, jacuzzi’s, tuinmeubilair en overkappingen, stuk voor stuk high-end en kwalitatieve producten. Toen mijn ouders daar 20 jaar geleden mee begonnen, waren ze de eerste in België. Inmiddels zijn de mensen bekend met onze producten én onze ontzorgende service.”

Trots?

“Ik ben heel trots op de serieuze groei die ons bedrijf heeft meegemaakt. We begonnen met drie locaties en hebben er nu zeven. Op het vlak van marketing heb ik veel inbreng gehad en ook heel wat veranderingen doorgevoerd, bijvoorbeeld door al onze marketingprocessen te digitaliseren. En ik ben toch ook wel trots op het traject dat ik tot nu toe heb afgelegd. Aanvankelijk wist ik niet hoe deze functie zou zijn, maar ik zie elke keer opnieuw dat ik hier op mijn plaats ben. Natuurlijk heb ik weleens fouten gemaakt, maar initiatief nemen brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Het is belangrijk om je verantwoordelijkheid te nemen en verder te gaan.”

Stercktes?

“Tijdens een recente teambuilding kreeg ik te horen dat ik creatief en positief ben. Die eigenschappen komen allebei voort uit mijn achtergrond in de marketing, want oplossingsgericht denken geeft mij een kick. Ik ben ook wel empathisch. Vroeger dacht ik dat ik te zachtaardig was om zaakvoerder te worden, maar dat blijkt niet waar te zijn. Je kunt je eigen leiderschapsstijl ontwikkelen en daarin jezelf blijven. Inmiddels neem ik soms zelfs kordater beslissingen dan mijn vader, die van zichzelf heel direct is.”

Don’t wish it was easier, wish you were better

Werkpunten?

“Ik ben nogal een pleaser en houd iedereen graag tevreden. Dat is natuurlijk onmogelijk, dus ik moet wat dichter bij mezelf blijven. Ook wil ik graag constructief om leren gaan met kritiek, want die neem ik soms te persoonlijk op. En, toegegeven: ik ben misschien een beetje gsm-verslaafd, ook als het op werkzaken aankomt. Ik wil bewuster kiezen waar ik mijn tijd aan besteed en eens goed door die grote stapel ongelezen boeken gaan!”

Sterck voorbeeld?

“Eén van mijn favoriete auteurs is Robin Sharma. Zijn eerste boek, The 5 AM Club, heb ik echt verslonden. Jay Shetty, host van mijn favoriete podcast, is eveneens een inspiratiebron. Maar ik kijk ook op naar succesvolle, vrouwelijke ondernemers die hun bedrijf eigenhandig hebben opgebouwd. Hun verhalen over vallen en opstaan kunnen me echt raken. Ik vind het trouwens ook heel positief dat we meer diversiteit zien in de rolmodellen van tegenwoordig. De traditionele ‘man in pak’ is niet langer het stereotype beeld van een zaakvoerder, en dat is goed voor de maatschappij én voor bedrijven zelf.”

Tips voor starters?

“Ik ben natuurlijk niet echt een starter geweest, ik heb kunnen voortbouwen op de kennis van mijn ouders. Maar mijn vader zei altijd: focus op je eigen sterktes en zorg dat je de juiste mensen om je heen hebt staan om je met je zwaktes te helpen. Ook heb ik geleerd dat je moet zaaien om te kunnen oogsten. Om winst en succes te behalen moet je soms risico’s durven nemen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels