360° beleving op én naast de fiets
Peter Lantmeeters
& Piet Renson
Café Coureur - Bioracer

360° beleving op én naast de fiets

Testimonial - Café Coureur - Bioracer

Café Coureur, gevestigd in het pittoreske Kerniel in Borgloon, biedt een unieke beleving, niet alleen voor de fiets-en wielerliefhebber, maar ook voor iedereen die wil eten, drinken of slapen in het thema van de koers. “Met Bioracer beschikken we over de perfecte partner om onze ambitieuze plannen te verwezenlijken”, vertelt fietsromantiseur Peter Lantmeeters. “En voor bedrijven werken we graag een aanbod op maat uit.”

De inkomhal van Café Coureur is een replica van het ‘t Kuipke van Gent. En de hotelkamers pronken met de kaderplaatsjes van Limburgse (ex)-profwielrenners. Kortom, je hoeft maar één stap binnen te zetten bij Café Coureur en je wordt helemaal ondergedompeld in de sfeer van de koers. “Naast Flandriens van alle kalibers ontvangen we hier uiteraard iedereen met open armen. Een stevige (bloesem)wandeling gepland? Als bedrijf op zoek naar een unieke event- of seminarielocatie? Wij trekken graag de kop”, vult Peter Lantmeeters aan.

Vanuit de dorpsschool

Café Coureur is gevestigd in de voormalige dorpsschool van Kerniel. Een volledige renovatie resulteerde in een prachtig wielercafé met panoramaterras, hotelkamers, een bewaakte fietsenstalling, Roubaix-douches en nog veel meer. “In 2017 volgde ik mijn hart en smeet ik me, met 27 jaar ervaring in de financiële sector, in dit project. We bundelden ideeën uit binnen- en buitenland en kwamen zo tot een polyvalent 360° concept”, legt Peter uit. “Bij Café Coureur zijn we geen zaakvoerders, maar véloromantiseurs. Dit fundamenteel detail vormt de basis van ons DNA.”

Tandem met Bioracer

De cofounding partner van Café Coureur is Bioracer. Deze wereldspeler op vlak van innovatieve sport- en wielerkleding wil kort bij de fietscommunity staan. “We begeleiden toppers als Egan Bernal, Wout Van Aert en Mathieu Van der Poel”, vertelt head of marketing Piet Renson. “Niet alleen topatleten kunnen wij ons terecht. Wij mikken op alle actieve fietsers. Aangezien Café Coureur dé plek bij uitstek is waar fietsers elkaar voor, tijdens en na het rijden treffen, is het logisch dat wij hier aanwezig zijn.”

Design op maat

Naast de standaardcollecties ontwikkelt Bioracer ook custom made kledij. “We merken dat fietsers vandaag graag modieus naar buiten gaan”, lacht Piet. “Ons designteam maakt meer dan 12.000 designs per jaar.” Ook Café Coureur pakt in samenwerking met Bioracer uit met een eigen kledinglijn. “We lanceren regelmatig een unieke collectie die je ontdekt in onze fysieke of webshop”, geeft Peter mee. “En af en toe lanceren we ‘speciallekes’ zoals het houthakkerstenue van onze Lumberjack Gravel Rides.”

Tomorrowland van de fiets

Café Coureur wil een frisse wind zijn in de professionele hospitality. “We organiseren daarom op maat gemaakte en sportieve bedrijfevents. Onze polyvalente vergaderruimte, ruime parking, cateringmogelijkheden, hotel ... Alles is hier aanwezig voor een geslaagd bedrijfsevent.” Ook op locatie: tijdens het afgelopen WK wielrennen in Leuven sloegen Bioracer en Café Coureur de handen in elkaar met een event voor meer dan 1.100 deelnemers. “Eén van de gasten sprak over het ‘Tomorrowland van de fiets’. Opdracht geslaagd lijkt me”, blikt Piet terug.

Wereld veroveren

België blijft de bakermat van het wielrennen. Maar de fietshype is bezig aan een ferme spurt. “In Colombia is fietsen bijvoorbeeld meer dan een sport, eerder een manier van leven”, verklaart Piet. “Daarom dat Bioracer er enkele jaren geleden al een vestiging opende. Maar ook in de VS zijn er grootse plannen, vanuit ons kantoor in Canada. In deze landen willen we in de toekomst ook het wielerconcept van Café Coureur verder uitrollen. Maar beginnen doen Peter en Piet in Houffalize, het mountainbike-Mekka van de Benelux. “In maart 2022 voltooien we er de renovatie van onze tweede vestiging. Enkele maanden proefdraaien bevestigden het potentieel. Een versnelling hoger schakelen en vollebak blijven stampen op de pedalen dus“, besluiten beiden met een knipoog.

Café Coureur
cafecoureur.cc

Bio Racer
bioracer.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels