5 tips om je bestelwagens tiptop in orde te houden
Luk Kathagen Kathagen

5 tips om je bestelwagens tiptop in orde te houden

De Tips - Kathagen

Als je bedrijf één of meerdere bestelwagens heeft, krijgt je merknaam meer visibiliteit dan je denkt. Een bestelwagen is immers het visitekaartje bij uitstek en rijdt dagelijks langs honderden auto’s, huizen en kantoren. Het is een eyecatcher! Niemand die dat beter weet dan Luk Kathagen. Samen met zijn team adviseert hij klanten over elektrisch transport, cleaning- en persluchtoplossingen en carwash- en truckwashprojecten. Als ervaringsdeskundige pur sang geeft Luk graag een aantal tips om ervoor te zorgen dat je bedrijfsvloot steeds pico bello is. 

1. Wees gedisciplineerd

Als ondernemer wil je je graag volledig op de klant richten, en dat is begrijpelijk. Tijd is geld, en de klant is koning. Maar hierdoor vergeet je of kom je tijd te kort voor een grondige poetsbeurt voor je rollend materieel. Geen goede situatie volgens Luk Kathagen.

2. Reinig wekelijks en geef strooizout geen kans

In de wintermaanden hoopt het vuil – en vooral strooizout – zich al snel op. Een wekelijkse wasbeurt is een aanrader. Te weinig poetsen kan leiden tot een matte laklaag en snellere roestvorming met een lagere inruilwaarde voor je voertuig als gevolg. Een ongewassen bestelwagen of truck maakt geen goede indruk op potentiële klanten, dus probeer dat absoluut te vermijden.

3. Denk aan de buitenkant

Investeer voor het exterieur van je bestelwagens in degelijk reinigingsmateriaal waar je de klus snel mee klaart. Kies bijvoorbeeld voor een professionele warmwaterhogedrukreiniger. Daarmee is je voertuig binnen een tiental minuten spic en span. Nog een tip: kies bij het afspuiten steevast voor regenwater. Dat is zachter en duurzamer: je hebt minder reinigingsmiddelen nodig en je voertuig droogt quasi vlekkeloos op.

4. De binnenkant telt ook

Zorg voor een aangename en propere ‘voertuigwerkplek’. Door het continu openen en sluiten van deuren en het vele in- en uitstappen komt er snel veel los vuil en stof binnen. Gebruik hiervoor een krachtige industriële stofzuiger. Vergeet ook niet om regelmatig met een glasdoek in combinatie met glascleanerspray de binnenkant van de ruiten te reinigen. Zo zorg je niet alleen voor een optimaal zicht, maar ook voor een veilige en aangename omgeving.

5. Maak het jezelf (en anderen) makkelijk

Heb je meerdere wagens? Investeer dan in een eigen wasplaats met een opvanggeul voor het water, die je verbindt aan een olie/vetafscheider. Voorzie ook een ergonomisch ophangsysteem voor de hogedrukslang en een afstandsbediening voor de hogedrukreiniger. Zorg tot slot voor een aangrenzende technische ruimte waarin een hogedrukreiniger, automatisch ventilatierooster, rookafvoer, verwarming en eventueel een vaste brandstoftank zijn geïnstalleerd.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels