Tevreden Eddie Stobart verdubbelt oppervlakte  op Genkse logistieke hotspot
Wesley Mazzei
& Raf Hustinx
Genk Green Logistics -
Eddie Stobart Europe

Tevreden Eddie Stobart verdubbelt oppervlakte op Genkse logistieke hotspot

Testimonial - Genk Green Logistics - Eddie Stobart Europe

Wesley Mazzei – directeur bij Group Machiels – en Raf Hustinx – directeur bij Eddie Stobart Europe – werkten in het verleden al succesvol samen. Door de forse groei van de logistieke activiteiten van Eddie Stobart zaten de heren vorig jaar opnieuw samen aan tafel. Het resultaat: een gloednieuwe uitvalsbasis op de voormalige Ford-site.

Genk Green Logistics – een joint venture tussen Group Machiels en Intervest Offices & Warehouses – ontwikkelt op de voormalige Ford-site een duurzame, logistieke hotspot. “In totaliteit zullen we een logistiek complex van zo’n 250.000 m2 voorzien. Volgens de strengste duurzaamheidscriteria: BREEAM Excellent”, legt Wesley Mazzei uit. De allereerste bewoner? Eddie Stobart.

Extra ruimte nodig

Eddie Stobart Europe, een internationale logistieke dienstverlener, huurt sinds vorig jaar twee gloednieuwe units. In totaliteit goed voor zo’n 20.000 m2. “We zijn blij dat we in Genk blijven, daar liggen tenslotte onze roots”, zegt Raf Hustinx. “De nood aan extra opslagruimte is voor een stuk te wijten aan de pandemie. Eén van onze klanten had door een verstoorde supply chain nood aan extra, flexibele stockageruimte. Die ruimte kon Group Machiels ons meteen bieden. Zij hadden twee units die net klaar en helemaal conform onze eisen waren.”

Perfecte timing

De timing was perfect. “Om te tonen wat we in onze mars hadden, bouwde Genk Green Logistics al twee units volgens de strengste normen. Die waren net opgeleverd toen Raf op zoek was naar extra ruimte”, vult Wesley Mazzei aan. “Het is altijd aangenamer om de hallen écht te kunnen bezichtigen in plaats van op plan te beslissen. Je vindt niet zomaar een duurzame oplossing van die grootorde die ook nog eens meteen beschikbaar is. De combinatie met de multimodaliteit is dan nog een extra troef: er is een rechtstreekse verbinding met het water.”

Verdubbelen in oppervlakte

“Wat ik vooral apprecieer, is de snelheid waarmee Genk Green Logistics schakelt. Dat is ook de reden waarom we nu al beslist hebben om verder uit te breiden. Group Machiels gaat nu – op maat – nog twee extra hallen bouwen”, gaat Raf Hustinx verder. “De volgende twee units moeten in mei 2022 klaar zijn, goed voor nog eens 20.000 m2.”

Perfecte match

“Die snelle uitbreiding getuigt natuurlijk van de goede samenwerking en perfecte match”, gaat Wesley Mazzei verder. “Zowel op persoonlijk als op zakelijk niveau. Wij zijn bovendien ook erg trots dat het continentale hoofdkantoor van Eddie Stobart naar Genk komt. Als je weet dat hun roots in de automotive liggen, is het ook symbolisch de ideale plek voor hun headquarters. Naast de 40.000 m2 voor Eddie Stobart hebben we nu ook nog 10.000 m2 opgeleverd voor P&O Ferrymasters en bouwen we 10.000 m2 voor Neovia Logistics. Dan is er ook nog Nippon Express, zij hebben ook getekend voor zo’n 20.000 m2 in een eerste fase. We kunnen dus stellen dat Genk Green Logistics een erg goed jaar achter de rug heeft. Het is fijn om te zien dat internationale bedrijven onder de indruk zijn van de combinatie van onze ligging, flexibiliteit en duurzaamheid.”

Genk Green Logistics
genkgreenlogistics.be

Eddie Stobart Europe
eddiestobart.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels