Buikgevoel en wederzijds vertrouwen
Amaury Verelst
& Tom Brockmans
A.Verelst Development -
D&A Architecten

Buikgevoel en wederzijds vertrouwen

Testimonial - A.Verelst Development - D&A Architecten

Vier jaar geleden besloten projectontwikkelaar A.Verelst Development en D&A Architecten voor het eerst samen te werken voor de bouw van een 30-tal appartementen in Halen. Dat betekende het begin van een succesvolle én aangename samenwerking. Amaury Verelst: “We zitten op dezelfde lijn en weten wat we aan elkaar hebben. Dat levert mooie resultaten op.”

Zaakvoerder Amaury is nog maar 30 jaar jong, maar staat wel al een achttal jaar aan het hoofd van zijn eigen bedrijf. Een jong, hardwerkend en ambitieus persoon dus, en dat bevalt architect Tom Brockmans van D&A Architecten wel. Tom: “Amaury wil vooruit. Hij is goed in wat hij doet en weet tegelijk op welke vlakken hij met zijn bedrijf nog wil groeien. Net daarom contacteerde hij ons: hij was op zoek naar een bureau dat hem kon bijstaan met onder meer stedenbouwkundige kennis, om zo ook grotere projecten te kunnen realiseren. Nu zetten we samen bouwprojecten tot wel 250 woonentiteiten op poten.”

Spontane klik

Tom: “Ik herinner me nog goed die allereerste bespreking. Het viel me toen al op dat Amaury snel van begrip is en de lat voor zichzelf hoog legt. Dat was echt een constructief gesprek, waarna we alle twee een helder overzicht hadden van het project in kwestie. En dat is nog steeds zo: we houden regelmatig een meeting om alle lopende en komende projecten te bespreken. Vervolgens stellen we onze projectteams samen.”

Amaury: “Ik volg altijd mijn buikgevoel, zelfs op zakelijk vlak. Want die menselijke klik is voor mij essentieel. Als je een band opbouwt, op een stevige basis, gaat de gunfactor een rol spelen. Dan wíl je graag samen nieuwe projecten aangaan, omdat je weet dat het werkt. Ik heb dan ook 100% vertrouwen in Toms advies en ervaring.”

Vrijheid en creativiteit

Amaury is geen doorsnee projectontwikkelaar. Tom is geen doorsnee architect. En dat gaat perfect samen. Amaury: “Projectontwikkeling is zoveel meer dan een goede locatie vinden. Je moet goed weten omgaan met besturen, overleggen en aansturen … We werken natuurlijk met verschillende architectenbureaus samen, maar ik vind het fijn om voor zulke complexe opdrachten te kunnen rekenen op een betrouwbare partner met ontwerptalent, expertise en tientallen jaren ervaring.”

Tom: “Wij van onze kant, appreciëren het feit dat we – binnen de haalbaarheid en regelgeving – erg vrij worden gelaten. We krijgen ademruimte en mogen onze creativiteit tonen. Dat is bij andere projectontwikkelaars niet altijd vanzelfsprekend.”

Snel schakelen

A.Verelst en D&A Architecten bouwden doorheen de jaren al een knappe opdrachtenportefeuille uit. Van verkavelingen en nieuwe typologieën tot projecten met woon- en handelspanden of voor de dienstensector. Of alles dan altijd van een leien dakje loopt? Amaury: “Natuurlijk hebben we wel eens opmerkingen of suggesties voor elkaar, maar net omdat we elkaar zo naar waarde schatten, nemen we dat nooit persoonlijk. We sturen dan gewoon meteen bij, zodat het nooit tot een conflict leidt. We zijn perfect op elkaar ingespeeld en durven elkaar in vraag te stellen. Ik zou het ook niet anders willen.”

Tom: “Inderdaad, we kennen elkaars capaciteiten en weten wat er voor de ander belangrijk is. Elk project is in zekere zin een uitdaging, maar dat zien we enkel als een opportuniteit om ons kunnen te tonen. Sowieso staat achter elk van ons een sterk team. Dat helpt natuurlijk ook.”

A.Verelst Development
www.av-development.be
D&A Architecten
www.d-a.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels