Waarom een cyberverzekering zo waardevol is
Gauthier Vanwinge Sibova

Waarom een cyberverzekering zo waardevol is

Praktijck - Sibova

Als je iemand vraagt of hij of zij een brandverzekering heeft, is het antwoord ongetwijfeld een volmondige ja. Vraag je diezelfde persoon of hij of zij ook gedekt is tegen cyberrisico’s? Dan krijg je wellicht een heel ander antwoord. En toch … is het risico op een cyberaanval véél groter dan het risico op brand. Gauthier Vanwinge van Sibova Insurance legt uit waarom een goede cyberverzekering zo waardevol is.

Als je kantoorgebouw afbrandt, loopt de materiële schade flink op, maar je medewerkers kunnen dankzij de cloud thuis inloggen en gewoon verder werken. Wat als niemand kan inloggen op het ERP- of CRM-systeem? Wat als je niet meer aan je centrale bestanden kan? Of je klantengegevens verspreid worden? Ik wil niemand schrik aanjagen, maar cyberaanvallen zijn vandaag dagelijkse kost. En zo’n aanval kan flink wat schade opleveren. Van bedrijfsonderbreking, krediet- en identiteitsfraude tot reputatieschade, boetes en flink wat omzetverlies. 

Simpele vragenlijst

Met een zogenoemde cyberverzekering bescherm je je onderneming op verschillende fronten. Optioneel is het zelfs mogelijk om ook in te tekenen voor rechtsbijstand. De prijzen voor de polissen vallen ontzettend goed mee en zijn gebaseerd op je omzet en bedrijfsgrootte. Een eenvoudige vragenlijst met minder dan tien vragen volstaat om de premie te bepalen.

Uitgebreide dekking

Wie intekent voor zo’n cyberverzekering en toch te maken krijgt met een cyberaanval, kan 24/7 terecht op een IT- en legal hotline. Krijgen de specialisten een eventuele ransomware-aanval niet vanop afstand gestopt? Dan komt er iemand ter plaatse. Ook goed om te weten: ze helpen eveneens bij de wedersamenstelling van data, de kennisgeving aan betrokkenen (want dat is sinds de GDPR-regelgeving verplicht) en eventuele administratieve onderzoeken. Denk je na het lezen van dit artikel nog altijd dat dit een ver-van-mijn-bedshow is? Cybercriminaliteit is anno 2022 de nummer één op het vlak van criminele aanvallen. Stel je eens even de vraag hoeveel omzet of winst je verliest als je één week volledig inactief zou zijn … En vraag daarna volledig vrijblijvend een offerte aan!

Sibova
www.sibova.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels