Dit culinaire hoogtepunt wil je niet missen
Stefan Kerkhofs
& David Ghysels
Dinner in the sky

Dit culinaire hoogtepunt wil je niet missen

Blickop - Dinner in the sky

Gastronomisch tafelen op een platform in de lucht, zowat 60 meter boven de grond. Je moet er maar opkomen. Maar originele concepten bedenken is dan ook net dé forte van Stefan Kerkhofs (The Fungroup). Samen met David Ghysels (Hakuna Matata) realiseerde hij meer dan 15 jaar geleden Dinner in the Sky. Het event tourt de wereld rond, maar is ook elk jaar enkele weken present in eigen land. Zo zweeft deze haute cuisine ook in 2022 weer opnieuw boven Limburg. Goed voor een bijzonder origineel zakendiner of onvergetelijke teammeeting!

De event- en de horecasector zijn de afgelopen jaren bijzonder zwaar getroffen door de coronacrisis. The Fungroup kan ervan meespreken. Maar een absoluut lichtpunt in die donkere tijd was Dinner in the Sky. Stefan Kerkhofs: “In 2020 kwam dit event als geroepen. We hadden Dinner in the Sky 2.0 oorspronkelijk ontwikkeld om bedrijven en organisaties de kans te geven om per tafel te boeken. In plaats van één grote tafel voor 22 personen, zijn er dus acht tafels van vier beschikbaar op elk platform. Dat concept bleek net in coronatijden – op de momenten dat de horeca open mocht tenminste – uitstekend van pas te komen. Aan elke tafel zit je met een bubbel, tussen de tafels is er anderhalve meter afstand én de beleving vindt plaats in de frisse buitenlucht. Perfect! De geplande edities gingen dus door. En elke locatie trok bijzonder veel mensen aan. De chefs blijven trouwens zelf enorm enthousiast. Velen willen opnieuw meewerken. Ook voor dit seizoen mag je dus een fraai lijstje van culinaire toppers verwachten.”

fungroup

Let’s connect!

Dat lijstje van topchefs is dit jaar zelfs iets langer dan voorheen. Om zo een nog diverser aanbod van culinair talent te verzekeren. “We willen een royale keuze geven van verschillende keukens. Het is immers dé kans om de chefs aan het werk te zien op hetzelfde niveau – of ja 50 meter hoger – als in hun eigen restaurant. Want daar mag je zeker van zijn: ze binden niét in op originaliteit, creativiteit, smaken, noch presentatie. De finesse en het oog voor detail nemen ze evengoed mee naar boven.”

Het thema van Dinner in the Sky is dit jaar trouwens ‘Let’s connect’: laten we weer op zoek gaan naar verbinding, warm contact, plezier en een vleugje avontuur. “Het event is een belangrijke opportuniteit voor bedrijven. Na een periode waarin we elk menselijk contact moesten vermijden, ook met je klanten en je team, zie ik Dinner in the Sky als dé manier – lekker out-of-the-box – om weer connectie te vinden. Niet voor niets komt zowat 75% van de boekingen momenteel van ondernemers.” 

De reservaties stromen alvast binnen. En dat is niet moeilijk te verklaren: mensen staan meer dan ooit te springen om zo’n diner op hoogte te boeken. “Je merkt heel goed dat er nood is aan een vooruitzicht, aan een beleving. Hoe noodzakelijk de maatregelen ook zijn, het duurt voor ons allemaal al te lang. We hebben te veel binnen gezeten.”

fungroup

fungroup

Sensationele ervaring

Hoe een dergelijk event precies verloopt? De spanning begint al zodra je een uitnodiging krijgt en loopt vanaf dat moment alleen maar op. “Je ziet de mensen vooraf denken: ‘Wat gaat dit geven?’ Dat vind ik wel leuk, want het is al een deel van de beleving. Een uurtje voor het diner begint, heet een hostess je welkom. Na de registratie begeleiden we je naar de loungeruimte voor een champagnereceptie. We dompelen je meteen onder in de culinaire ervaring. Dit is ook een fijn moment om je zakenrelaties alvast beter te leren kennen of om wat bij te praten. Een kwartiertje voor de ‘lancering’ brengen we je dan naar je tafel. We gespen iedereen goed vast en tellen samen af. Een beetje showgehalte hoort erbij natuurlijk. Terwijl het platform de lucht ingaat, schenken we je al een wijntje uit. Vervolgens krijg je een verrukkelijk vijfgangenmenu voorgeschoteld. Een groot voordeel aan de versie 2.0 vind ik de centrale, opengewerkte keuken. De sterrenchef loopt makkelijk rond en legt contact met alle gasten. Dat maakt het extra gezellig en boeiend. Terug beneden sluiten we de avond in schoonheid af met een koffie of een ­pousse-café in het Grand Café.”

Organisatie van wereldniveau

The Fungroup organiseert Dinner in the Sky wereldwijd. Ze doen daarbij tal van iconische plekken op de aardbol aan. Denk maar aan het strand van Copacabana, de heuvels rond Villa Borghese, de Strip in Las Vegas, de jachthaven van Dubai en de baai van Kaapstad. Sterren vind je er zowel achter het fornuis als aan tafel. Sergio Herman, Wout Bru, Yves Mattagne, Viki Geunes, Dani Garcia, Yannick Alleno, Alain Passard en vele andere topchefs toverden hun haute cuisine al tevoorschijn op het event. De organisatie werkt steeds samen met een lokaal team ter plaatse in een soort franchisesysteem. In een coronavrij jaar zijn er een 750-tal mensen wereldwijd aan de slag voor Dinner in the Sky.

fungroup

Geheim van het succes

De pittige cocktail van natuur, cultuur, gastronomie en een vleugje adrenaline wérkt. Dat is wat het succes van Dinner in the Sky bewijst. “Over heel de wereld combineren we inderdaad die elementen. We maken er altijd een totaalbeleving van. Ook in eigen land blijf ik mogelijkheden zien. België heeft zoveel te bieden. Niet enkel qua mooie uitzichten, ook op culinair vlak. Het talent van onze chef-koks is bewonderenswaardig. Hun passie inspireert. Ik vind dat we de kwaliteit van onze lokale keuken meer in de verf mogen zetten. En ik draag daar op deze manier met plezier een steentje aan bij.”

Lunch, diner, meeting in de lucht

Een ‘skyhigh dinner’ kan om 19 of 21.30u, maar daarnaast is een hemelse lunch ook mogelijk. Als je de acht eilandjes voor vier personen tegelijk boekt, mag je het platform bovendien personaliseren. Er is zelfs een 360° muur te midden van de tafels voor je presentatie. “Geloof mij: de materie die je op die manier aan je team of klanten voorlegt, vergeten ze nooit”, lacht Stefan Kerkhofs.

fungroup

Praktisch
 • Dinner in the Sky Limburg
  5 tot en met 11 september 2022 (C-mine, Genk)

Keuze uit

 • Lunch: ontvangst 11.30u. - take-off 12.30u.
 • Dinner 1: ontvangst 18.00u. - take-off 19.00u.
 • Dinner 2: ontvangst 20.30u. - take-off 21.30u.

Op aanvraag

 • Voor de vroege vogels is er een ontbijtsessie mogelijk van 8u tot 10u met aansluitend uw meeting/presentatie/…
 • Voor de fijnproevers is er een exclusive tasting mogelijk van 15u tot 17u met kaas en/of wijn met aansluitend uw meeting/presentatie/…

Programma

 • Ontvangst in de VIP lounge met Laurent-Perrier Champagne en een voorproefje van de sterrenkeuken
 • Vijfgangendiner met topwijnen op 50 meter hoogte door een Michelinsterrenchef met knap uitzicht over het domein
 • Koffie, pousse-café en zoetigheden in het Grand Café beneden

Prijzen

 • Per tafel van 4 personen: € 1.540 excl. btw. Volledige boeking 32 personen: € 12.000 excl. btw. Tip! Boek je voor 32 personen? Dan voorzien we – in overleg – onze inkleding van uw bedrijfsbranding.

Reservaties

Top5 meest gelezen
  Top5 gedeelde artikels