Liesbet Pouls
Liesbet Pouls PORTUS

Liesbet Pouls

Stercke Vrouw - PORTUS

Liesbet Pouls stapte acht jaar geleden in PORTUS, een bouwbedrijf met focus op b2b-ruwbouw. De bouwwereld is haar op het lijf geschreven. Samen met haar man Thomas bewaakt ze het familiegevoel op de werkvloer én probeert ze de balans tussen werk en privé niet voor lief te nemen.

Na mijn studies dook ik, zonder te weten wat me écht lag, een overheidsfunctie in. Een boeiende ervaring waarmee ik regelmatig met de bouwsector in aanraking kwam. Sinds één van de oorspronkelijke medeoprichters van PORTUS een andere weg insloeg in 2019, heb ik geen seconde getwijfeld om mee het roer over te nemen. Vooral de laatste jaren zijn we sterk gegroeid door te focussen op ons 30-koppig team.”

Trots?

“PORTUS van in 2014 staat mijlenver van het bedrijf anno 2022. Daar kan ik alleen maar trots op zijn. Daar waar ik in het begin meer een achtergrondpositie innam, is dat nu volledig gedraaid als operationeel directeur. Ik ben vooral trots op wat we bereikt hebben op die relatief korte periode. Ons team is goud waard, dat besef ik elke dag. Daarom keren onze klanten terug en dat geeft de bevestiging en voldoening die onze medewerkers nodig hebben om te blijven presteren.”

Stercktes?

“Ik los graag dingen op. Bij problemen of onverwachte omstandigheden schakel ik snel. Ik geloof ook altijd dat er een oplossing is, maar soms moet je even vogelperspectief nemen om die te zien. Daarnaast kan ik gemakkelijk de puzzel leggen in absolute chaos. Als operationele schakel binnen PORTUS is die vaardigheid broodnodig. Positiviteit is voor mij daarin de sleutel tot succes. Ik probeer zelf ook zo in het leven te staan. En doordat ik mijn job heel graag doe, lukt dat ook vaak. Dat maakt werken weer fijner. Die positieve spiraal probeer ik door te trekken in het bedrijf.”

Iets lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is.

Werkpunten?

“Die zijn er absoluut. Soms neem ik professionele tegenslagen te persoonlijk op. Dan vergroot ik dingen en handel ik te snel. Ik denk ook vaak: ‘ik weet niet wat ik niet weet’, waardoor ik soms schrik heb om fouten te maken. Maar ik probeer dat te relativeren.

Van fouten kan je uiteindelijk alleen maar leren. Ik ben me erg bewust van dingen die beter moeten, waardoor ik er ook makkelijker aan kan werken.”

Sterck voorbeeld?

“Vooral de mensen die dicht bij mij staan, vormen mijn grote voorbeeld. Het doorzettingsvermogen van mijn mama is ongelofelijk. En het vermogen tot zelfreflectie van mijn vader is ook een sterk voorbeeld. Al ben ik ook altijd onder de indruk van de gedrevenheid van mijn man. Ik ben heel dankbaar voor zo’n sterke entourage, privé en professioneel.”

Tips voor starters?

“Alles zelf willen doen, is een illusie. Eentje die je best snel doorprikt. Vertrouw ook op anderen, die er meer van kennen. Vooral personen die al langer in het werkveld staan, zijn een onschatbare bron aan informatie en adviezen. En nog een tip: stel jezelf regelmatig kritisch in vraag bij problemen. Zo leer je jezelf kennen én win je respect van de mensen rondom je.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels