Samenwerken met een hoek af
Jan Keymis & Maxim Willems Hippo Architecten - BarBàr

Samenwerken met een hoek af

Testimonial - Hippo Architecten - BarBàr

Vanwaar Jan Keymis en Maxim Willems elkaar ook alweer kennen? Ze weten het zelf niet meer. Maar hun samenwerkingen kunnen ze wél nog tot in detail uit de doeken doen met het nodige enthousiasme. Maxim Willems: “Als iets goed loopt, moet je dat zo houden. Daarom trok ik na een eerste horecaproject met Hippo Architecten opnieuw richting hun expertise. We zitten op dezelfde golflengte.”

Hippo Architecten staat vooral bekend om hun mooie maatwerk. Geen vijftig dezelfde huizen, geen bandwerk. Maar unieke opdrachten, uitgewerkt door het dynamische en compacte team uit Genk. Na eerdere samenwerkingen in Café Café en Très Belge, had zaakvoerder Maxim opnieuw een idee dat nét out of the box lag. En daarvoor schakelde hij Jan in. “In BarBàr wilde ik een lange kronkelende tafel met grillplaten in. Ik wist maar één adres waar ze mijn idee met open armen zouden ontvangen.”

Ideeënman zoekt architect

“Maxim is de ideeënman. En dat werkt heel inspirerend”, legt Jan uit. “In Très Belge wilde hij graag tafels met tablets om te bestellen. Zoiets haal je niet kant-en-klaar in de winkel. Daar begint ons maatwerk. Bijkomend moet het in de horeca ook vaak snel gaan. Maxim klopte bij ons aan en het moest bij wijze van spreken morgen klaar zijn (lacht). Klanten zoals Maxim trekken ons zo uit onze comfortzone. Dat houdt ons scherp.”

“Mijn hoofd zit vol met duizend-en-een creatieve ideeën. Voor de lange tafel met grilltoestellen in BarBàr experimenteerde ik thuis met kookplaten en stenen. Hippo Architecten nam dat project dan professioneel van mij over”, verduidelijkt Maxim. “Ze maakten drie mallen en tekenden de platen tot wel zes keer opnieuw. Ik heb zes horecazaken. Een nieuw project mocht voor mij geen copy-paste van mijn vorige zaken worden. In een stad zoals Hasselt moet je af en toe verder durven denken dan een klassieke brasserie of restaurant. En Jan is met Hippo Architecten de perfecte sparringpartner.”

Intensief samenwerken

Elke samenwerking tussen Jan en Maxim is een intensief huzarenstukje. “Soms heb je ontwerpen die je tot op de schroef kan voorbereiden en uittekenen”, zegt Jan. “Bij Maxim was dat niet zo. De grote lijnen zijn altijd snel duidelijk. Maar onderweg bots je op nieuwe ideeën en uitdagingen. Dan is het de kunst om de dingen die al goed zijn in het pand, te behouden. Die taak is niet altijd even simpel.”

Maxim knikt. “Jan is erin geslaagd om mijn abstracte ideeën realistisch op papier te krijgen. Ik kan het alleen maar ongelofelijk appreciëren dat alle architecten bij Hippo zo ruimdenkend zijn. Waarschijnlijk koos ik daarom, naast dat Jan en ik al zo lang bevriend zijn, voor dit bureau. De intensieve opvolging van de plannen vind ik ook een extra troef. Ik bouwde ooit privé en besef nu dat ik met Jan en zijn team in mijn handen mag wrijven.”

Rasechte ondernemers

Of ze een samenwerking in de toekomst nog zien zitten? De twee heren sluiten het alvast niet uit. “Voorlopig staat er niets nieuw op het programma”, zegt Maxim. “Ik kom bijna om in het werk en mijn huidige zaken zijn tot in de puntjes in orde. Maar ik zou Jan en Hippo Architecten wel aan iedereen aanraden die nood heeft aan maatwerk én een professionele service. En daarbij is Jan gewoon een goed mens.”

“Ik werk ook graag met Maxim samen”, bekent Jan. “Hij is een rasechte ondernemer en een doener. En ook veel bezig met muziek. Misschien klikt het door dat rock-’n-rollkantje net zo goed tussen ons. Ik denk dat ik die eigenschap onbewust in mijn vrienden en kennissen opzoek.”

Hippo Architecten
www.hippo-architecten.be

Bar Bar
www.barbarhasselt.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels