Steffen Vandezande
Steffen Vandezande ODCM Group

Steffen Vandezande

Volstreckt - ODCM Group

Als onafhankelijk multidisciplinair tekenbureau is ODCM Group gespecialiseerd in CAD- en GIS-ontwerp: van uitvoering tot management van alle milieugerelateerde projecten en dit zowel voor stedenbouwkundige en ruimtelijke inrichting, alsook voor vastgoed en projectontwikkeling.

1. Wat was tot nu toe het belangrijkste moment in uw loopbaan?

Als je ze beide apart zou bekijken, dan is dat op persoonlijk vlak de geboorte van mijn zoon en dochter. Dat is verweven met het feit dat je hen ook iets wilt nalaten en zo is mijn loopbaan een belangrijk deel van mijn leven geworden. Op dat vlak is het dat moment waarop je ziet dat je een geweldig team mensen om je heen hebt die samen met mij werken aan de toekomst van het bedrijf en aan hun eigen competenties.

2. De ultieme starterstip?

Een golden oldie: bezint eer ge begint. Niks mis met (onbezonnen) enthousiasme en ook fouten maken horen bij het leerproces, maar zorg dat je basis solide is. Het is een must om boekhouding en administratie op orde te hebben en te houden. Geen zonde als je het allemaal niet zelf kan, laat je bijstaan door mensen die wel ervaring hebben. Hulp vragen is geen zwakte. Doe iets waar je al je passie in kwijt kan, want zonder passie is er geen vuur en zonder beiden hou je het niet vol. En vooral: probeer er toch van te genieten. Vergeet niet dat je er wel eerst de nodige tranen, bloed en zweet moet instoppen, want niks komt vanzelf.

3. Welk totaal ander zakelijk idee zou je nog graag starten, als alles kon?

Dan zou dat een combinatie zijn van een restaurant met verblijfsmogelijkheden of vice versa, maar dan op unieke rustige locaties. Op intieme schaal, maar met een maximum aan luxe. Van lekker eten en drinken kan ik zelf echt genieten. Als je dat kan delen of anderen dat kan laten ervaren op een mooie locatie zodat de alledaagse dingen even op de achtergrond verdwijnen, dan kan er niks mooier zijn.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels