De Harley-Davidson beleving

De Harley-Davidson beleving

H-D Fraussen

Over het nieuwe pand van authorized Harley-Davidson dealer H-D Fraussen aan de Bosdel in Genk is heel goed nagedacht. De omgebouwde fabriek van 5000 vierkante meter ademt de industriële sfeer van vroeger uit, maar is van alle moderne gemakken voorzien. De unieke aanpak van de indrukwekkende concept store trekt motorliefhebbers van heinde en ver aan. De Harley-beleving is er compleet.

Pal naast de hoofdingang is de speciale afleveringsruimte het eerste wat opvalt. Hier worden de nieuwe Harleys in alle rust aan hun kersverse eigenaar overgedragen. Eenmaal binnen valt de gigantische oppervlakte van de showroom op. Een deel ervan is gebruikt voor de kledingafdeling. Hier en daar zijn panelen van zeecontainers verwerkt, die het geheel een smaakvolle uitstraling geven. De cafetaria heeft een aparte ingang, maar is volledig in het pand geïntegreerd. Je kan er zeven dagen op zeven door het glas genieten van de motoren die in de showroom staan opgesteld. 

Piet Fraussen

Paradijs

“Harley Davidson Fraussen is een familiebedrijf met een lange geschiedenis,” zegt Piet Fraussen. “We bestaan al sinds 1959. Onze nieuwe locatie is perfect centraal gelegen, vlakbij de snelweg. We hebben het voormalige vleesverwerkingsbedrijf in ere hersteld en omgebouwd tot een paradijs voor de Harley Davidson liefhebber.”

Daar is geen woord van overdreven. De talrijke ruimten stralen de sfeer uit waarmee Harley Davidson is groot geworden. In de werkplaats staan 10 verzonken heftafels, waarvan een extra grote voor de trikes en zijspannen. Aan speciale rails hangen katrollen met lucht, elektriciteit, olie en de slangen voor de afzuiging van de uitlaatgassen. Twee 40-voet containers doen dienst als bandenopslagplaats. In de rekken staan honderden banden. Naast de werkplaats bevindt zich de verplichte milieuruimte en een ruimte met machines, zoals een draaibank en een kolomboormachine. 

In de showroom staan we stil bij een gloednieuwe Sportster trike, waarvan H-D Fraussen er al een aantal heeft afgeleverd. De trikes worden speciaal door EML gebouwd en hebben onafhankelijke achtervering. Dit in tegenstelling tot de meeste andere trikes, die een starre achteras hebben. Om het sturen gemakkelijk te maken is de naloop verkleind door middel van andere balhoofdplaten.

Volledig aanbod

Piet Fraussen: “We willen alles laten zien wat de markt te bieden heeft, en zo onderscheiden we ons van anderen. De nieuwe Harley trikes hebben een Europese goedkeuring en je mag er op rijden met een autorijbewijs. Het is een prima aanvulling op het huidige aanbod van de Harley-modellen.” 

In geen enkele andere store is een dergelijk groot aanbod aan Harleys te vinden. Van alle modellen staan er verschillende exemplaren in de showroom. Aan de balie staan vier glimmende Harleys klaar om geïnteresseerden te overtuigen voor een testrit. De tweedehandse motoren bevinden zich op de verdieping boven de kledingshop. Het geheel vloeit naadloos in elkaar over. De Harley beleving kan niet perfecter vertaald worden.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels