Familie van specialisten
Frank, Judith & Daniël Daniëls DSSV - Transpo Daniëls

Familie van specialisten

bedrijfsprofiel

Harde werkers. Stuk voor stuk. Judith, Daniël en Frank Daniëls zetten al ruim twee decennia lang het levenswerk van hun ouders verder. Dankzij flink wat passie en innovatie, fikse investeringen en verschillende aanwervingen is DSSV-Transpo Daniëls vandaag een toonaangevend bedrijf met drie specialisaties: industriële reiniging, transport en bouw.

Ondernemerschap is een vak apart. Het vergt niet enkel liefde voor het vak maar ook doorzettingsvermogen, een creatieve geest en een goede organisatie. Judith, Daniël en Frank hebben het alle drie. “Onze ouders waren ook harde werkers. We hebben nooit anders geweten”, zegt Judith. “Jos Daniëls, mijn vader, stond sinds de jaren zestig bekend als ‘De Schoorsteenveger’. Hij werkte dag en nacht. Keihard. Zijn drijvende kracht? Mijn moeder, Christiane Bamps.” 

Industriële reiniging

Daniël Daniëls, de oudste van de drie kinderen, stapte in 1990 mee in de zaak. Judith volgde één jaar later en de jongste telg, Frank, vervolledigde het familiebedrijf in 1992.

Zodra de jonge generatie aan zet was, groeide het bedrijf aanzienlijk. “We wilden vooruit”, zegt Daniël Daniëls. “Onze pa was al wel wat bezig met industriële reiniging. Hij had heel wat grote klanten zoals ALZ, Electrabel, verschillende postkantoren en de Kempische Steenkoolmijnen. We kunnen gerust zeggen dat hij al het werk verrichtte dat iemand anders simpelweg niet wilde doen. Wij hebben in eerste instantie de reinigingspoot uitgebouwd. DSSV heeft vandaag nog altijd particuliere klanten, maar de bedrijven vormen de hoofdmoot. De klussen variëren. Van kleine ontstoppingen tot het ledigen van putten en het reinigen van riolen en silo’s, stofzuigwerken en grote shutdown's.” 

DSSV heeft een uitgebreid wagenpark. “We hebben vijfentwintig reinigingsvrachtwagens”, zegt Frank Daniëls. “Afhankelijk van de aard van de vervuiling gebruiken we kolkenzuigers, hogedrukpompen, recyclers, vacüumwagens enzovoort. Onlangs hebben we zelfs geïnvesteerd in een wagen met een speciale camera zodat we zelf rioolinspectie kunnen doen. Dat is een grote meerwaarde voor onze klanten want het bespaart hen tijd en geld. Dit is nu amper één voorbeeldje, maar eigenlijk gaan we altijd op zoek naar extra oplossingen. Op die manier is ook Transpo Daniëls ontstaan.”

Transport van gevaarlijk en niet-gevaarlijk afval

Toen de VLAREM-wetgeving in de jaren negentig ontstond, besliste de familie Daniëls dat het tijd was voor uitbreiding. “Er volgden strengere maatregelen voor het transport van gevaarlijk afval. Dat gaf ons twee mogelijkheden: elk transport uitbesteden of zelf investeren in extra vrachtwagens”, legt Judith Daniëls uit. “De keuze was snel gemaakt. Industriële reiniging en transport gaan immers hand in hand. Vandaag vervoeren we met Transpo Daniëls zowel gevaarlijk afval zoals thinners en zuren als niet-gevaarlijke afvalstoffen die niet in het milieu terecht mogen komen. Het transportbedrijf kende een prima start en groeide snel. Vandaag hebben we vijftien vrachtwagens en werken we onder andere voor Aquafin, Bionerga, E.ON, Tessenderlo Chemie en Norbord.”

Riooltechnieken

De laatste jaren heeft het bedrijf flink geïnvesteerd in nieuwe technieken. "We merkten dat onze trouwe klanten zoals Infrax, Aquafin, diverse gemeentebesturen,… steeds meer nood hadden aan een totaaloplossing op het gebied van rioleringswerken. Oude stelsels moeten gereinigd worden, ze willen een beeld van de huidige situatie en indien nodig een advies om zo snel mogelijk te renoveren zonder, als het mogelijk is, open te breken", zegt Judith.

"DSSV is hier dan ook helemaal klaar voor. Milieubewust en efficiënt reinigen doen wij met onze recycling combiné’s. Met een rijdende camera kunnen we alles filmen. Zo brengen we oude stelsels in kaart en kunnen we advies geven inzake renovatie.Onze renovatieploegen kunnen met robottechnieken plaatselijke herstellingen uitvoeren d.m.v. 'shortliners' en 'Quick Lock'. Totaalrenovatie van put tot put doen we met verschillende kousmethoden.

Renovatiewerken

De meest recente bedrijfstak van DSSV ontstond een zestal jaar geleden. “Toen hebben we Bouwwerken Schops-Willems uit Heusden-Zolder overgenomen. Aangezien we voor de reinigingswerken vaak leidingen moeten uitbreken en vervangen, waren we toch al bezig met kleine renovatiewerken. Door de overname van een bouwbedrijf hebben we nu allerlei vakmannen in huis. Zaakvoerder Ludo Schops is werfleider gebleven. Onze troef? We kunnen grote en kleine verbouwingen uitvoeren in een korte tijdspanne. We hebben vakmannen in dienst die gespecialiseerd zijn in vloeren, pleisterwerk, sanitair, schrijnwerk enzovoort”, verduidelijkt Frank Daniëls.

Eén grote familie

In tegenstelling tot heel wat andere grote bedrijven, kunt u bij DSSV ook na 17 uur terecht. “Wij staan altijd paraat. Dag en nacht. Letterlijk. Voor industriële reiniging hebben we altijd enkele werknemers beschikbaar die na de werkuren kunnen uitrukken”, zegt Judith Daniëls. “Onze arbeiders houden dit bedrijf in balans. Het zijn stuk voor stuk teamspelers en harde werkers. Net zoals wij. De vertrouwensband is groot en daardoor kunnen we het familiale gevoel van DSSV behouden, ondanks de grote groei want ondertussen zijn we al met meer dan zeventig personeelsleden. Ziekteverzuim of verloop van werkkrachten? Nagenoeg niet!” 

Klaar voor de toekomst

De familie Daniëls weet van aanpakken. Ze spelen kort op de bal, zijn innovatief en zijn steengoed in planning. Het trio is complementair. “We kennen elkaar door en door. Uiteraard zijn er wel eens meningsverschillen, maar die zijn altijd snel opgelost”, zegt Daniël Daniëls. 

Judith, Daniël en Frank willen vooruit. Door de verschillende innovaties en uitbreidingen van de afgelopen jaren is de site in Kermt te klein geworden voor DSSV. “Volgend jaar verhuizen we naar een terrein in Viversel. We hebben de voormalige gebouwen van Gemoco gekocht. We zullen nog een deel bijbouwen en hopen dan in 2015 te verhuizen. Onze ambitie? Gestaag blijven groeien, Limburg opkrikken en een basis leggen voor onze kinderen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels