Verzekeraar van ondernemers
Philip Vanstiphout INDUVER Hasselt Nv

Verzekeraar van ondernemers

Induver

Induver staat voor een persoonlijke aanpak, proactiveit en professionalisme. De verzekeringsmakelaar focust op zelfstandigen en bedrijven en werkt eigen polissen uit voor onder andere de transport- en bouwsector. 

Marcel Vanstiphout richtte in 1990 Induver (Industriële Verzekeringen) op en maakte bij de start bewuste keuzes. Hij spitste zich toe op totaalpakketten van verzekeringen voor bedrijven. Kredietverlening, beleggingsadvies en andere bankactiviteiten liet hij – in tegenstelling tot andere makelaars – links liggen. Zoon Philip Vanstiphout leidt vandaag de vestiging van Induver in Heusden-Zolder. Ook hij stelt enkel scherp op zelfstandige ondernemers en KMO’s. “We zijn voornamelijk actief in de transport- en havensector, productiebedrijven, de dienstverlenende sector en de bouwwereld,” zegt Vanstiphout. “Maar in deze niche bieden we wel alle mogelijke verzekeringen aan. Van arbeidsongevallenverzekeringen tot pensioenopbouw voor zelfstandige zaakvoerders en hun werknemers.”

Eigen maatwerk

Induver onderscheidt zich van andere makelaars door zelf polissen uit te werken. “Met meer dan 12.000 nieuwe schadegevallen per jaar hebben we een uitgebreide 'helicopterview' over alle mogelijke risico’s en de leemtes van sommige polissen. Om die hiaten in te vullen hebben we zelf polissen uitgeschreven. Op die manier kunnen we exclusieve producten per sector aanbieden die ruimere dekkingen garanderen. Voor de bouwsector hebben we bijvoorbeeld EGP (Eigen Goederen Polis) ontwikkeld. Deze polis dekt alle risico’s met betrekking tot eigen materiaal en koopwaar. In de transportsector is onze GTP (Globale Transport Polis) erg populair. Per nummerplaat bieden we hier een totaalpakket van zeven waarborgen aan.” 

Groot en klein

Induver is een grote makelaar. Maar tegelijkertijd ook klein. “Met drie vestigingen (Antwerpen, Gent en Heusden-Zolder) en 75 werknemers behoren we tot de top 10 in België. We bundelen onze krachten nationaal en profiteren van onze schaalgrootte. Zo kunnen we door onze sterke onderhandelingskracht bij de verzekeraars de beste premievoorwaarden en waarborgen afdwingen voor onze klanten. Anderzijds zijn we klein omdat we gedecentraliseerd per regio aanwezig zijn en zo snel en efficiënt kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten. We gaan elke keer opnieuw voor de persoonlijke aanpak en controleren of onze klanten niet te beperkt maar ook niet te ruim verzekerd zijn,” zegt Vanstiphout. 

Toekomstproof

Bij Induver zijn ze klaar voor de toekomst. “We hebben altijd gefocust op organische groei, maar kiezen nu ook voor externe groei. Het verzekeringslandschap gaat de eerstvolgende jaren drastisch wijzigen door de invoering van de nieuwe MiFID-gedragsregels. Dat is voor ons een uitgelezen kans om kleinere makelaars over te nemen. Let wel, we gaan niet groeien om te groeien maar kiezen bewust voor makelaars met dezelfde klantgerichtheid.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels