Eigenzinnige succesarchitecten
Jeroen Maesen & Nico Mullens Mamu Architects and more

Eigenzinnige succesarchitecten

Van wilde jongensdroom tot eigen architectenbureau met 10 medewerkers. En dat in geen 10 jaar tijd. Het gaat hard voor MA°MU Architecten, gespecialiseerd in de bouw voor zakelijke klanten. De succesformule? “Een doorgedreven klantgerichtheid, maar ook een portie eigenzinnigheid”, volgens zaakvoerders Jeroen Maesen (de ‘MA’) en Nico Mullens (de ‘MU’) van MA°MU.

MA°MU neerzetten als een traditioneel architectenbureau is het bedrijf oneer aandoen. Niet voor niets pronkt er onder het logo ‘and more’. Maar waar staat die ‘more’ dan voor? Jeroen Maesen: “Bij het bouwen van een kantoor, showroom, winkel of horecazaak komt er veel meer kijken dan architectuur alleen. Er is ook het financiële en het technische plaatje, het interieur, de planning, de timing, de ruimtelijke context... Al die elementen nemen we volwaardig mee in het project. Ze vragen om een geïntegreerde aanpak en creatief doordenken in termen van oplossingen. Out-of-the-box denken, daar maken wij graag ons handelsmerk van.”

Uitstraling

In meer en meer MA°MU-projecten is er nog een element dat meespeelt in de creatie van een gebouw: de corporate identity. “Wat is de visie van je bedrijf? Wat wil je uitstralen? En hoe vertalen we dit naar de architectuur van het gebouw? Dat zijn voor ons belangrijke vragen die we in nauwe afstemming met de opdrachtgever beantwoorden”, aldus Nico Mullens. “Samen met de klant benaderen we zo’n project als één geïntegreerd geheel waarin elk element belangrijk is: de beleving door de eindgebruiker, het budget, de functionele waarde… noem maar op.” 

Visitekaartjes

Porsche Centrum Antwerpen, Delorge Business Park, hotel De Groene Hendrickx in Hasselt ... Stuk voor stuk visitekaartjes van MA°MU. Jeroen Maesen: “Typisch is de hoge afwerkingsgraad van de gebouwen, waarbij architectuur en interieurinrichting naadloos op elkaar aansluiten.” Om elk domein de aandacht te geven die het verdient, laten de architecten van MA°MU zich omringen door specialisten. “We zien ze als volwaardige partners. Want de kwaliteit van samenwerking met studiebureaus, aannemers, juristen, ....is voor ons even belangrijk als de kwaliteit van samenwerking met de bouwheer. Het leidt tot realisaties waarin net dat ietsje méér kan.” 

Einddoel als start

Van droom tot eerstesteenlegging: bouwtrajecten van A tot Z begeleiden is voor MA°MU een creatief proces met ruimte voor verbeelding en functionele zakelijkheid. Nico Mullens: “We beginnen altijd met het einddoel voor ogen. We kijken naar de behoeften, maken een haalbaarheidsstudie, stellen een financieel plan op om de bank te overtuigen ... En dat allemaal voor we nog maar één lijn getekend hebben. Daarom dus: ‘MA°MU architects ... and more’.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels