Marijke Weltjens - TSSI
Marijke Weltjens

Marijke Weltjens - TSSI

Stercke vrouwen

Marijke Weltjens speelde als klein meisje tijdens de schoolvakanties al tussen de vrachtwagens in de garage. Intussen werd ze afgevaardigd bestuurder van T.S.S.I, Truck Service Station International, officieel servicepunt en concessiehouder voor MAN-vrachtwagens in Noord-Oost Limburg. Ze is nu 36 en runt de zaak met een natuurlijke schwung. 

Trots?

Mijn grootvader haalde de melk bij de boeren op. Hij is begonnen met een kar. Later had hij als een van de eersten in de regio een vrachtwagen. Onder leiding van mijn vader groeide het bedrijf aanzienlijk uit zodat de garage een officiële MAN Dealer werd. Ik ben erg trots op onze klanten, maar ook op de familie en op onze medewerkers. Zo behaalden wij onlangs de tiende plaats in Berlijn, waar de titel voor beste MAN-werkplaats ter wereld werd uitgereikt. Er waren 816 inzendingen. Een plaats in de finale, wil toch wat zeggen!

Je pakt de verantwoordelijkheid op en begint er gewoon aan.

Verantwoordelijkheid?

Ik ben hier net als iedereen beginnen werken en later in mijn huidige functie terechtgekomen. Zoals het spreekwoord zegt: al doende leert men. Als je de interesse hebt, het vertrouwen van je omgeving krijgt, met professionele begeleiding en de steun van je familie, dan is het enkel nog van aanpakken weten. Je neemt je verantwoordelijkheid op en begint eraan! Als ik tevreden klanten hoor of onze medewerkers hoor zeggen dat ze hier graag werken, dat doet me iets.

Hoe maken vrouwen het verschil?

Voor mij is het niet zo vreemd om hier een vrouw te zijn tussen de mannen. Ik ben erin opgegroeid. Ik weet zelf wat een vrachtwagen is. Het gaat niet over het voordeel of nadeel om een vrouw te zijn, Je moet de zaken gewoon aanpakken.

Bij STERCK. geloven we rotsvast in ondernemers. Mensen die hun nek durven uitsteken, innoveren, grenzen opzoeken en verleggen. Die met branie en kunde grootse ideeën werkelijkheid laten worden. Daar zitten natuurlijk heel wat stercke vrouwen tussen die hun – euh – mannetje goed kunnen staan. En dat verdient ons respect. En deze pagina.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels