Google Apps For Business verovert Limburgse KMO’s
Luc Slenders Eurosys NV

Google Apps For Business verovert Limburgse KMO’s

Praktijck - Awali

Limburgse bedrijven schakelen massaal over op Google Apps For Business. Awali, een dochteronderneming van EuroSys, zag in de voorbije periode al 350 klanten de stap zetten naar het gebruiksvriendelijke platform van Google. 

“Veel bedrijven maken de overstap op het moment dat ze hun mailsysteem onder de loep nemen”, legt Cloud specialist Luc Slenders van Eurosys uit. “De capaciteit van mailservers groeit gigantisch, iedereen wil zijn e-mail altijd en overal bij zich hebben, de anti-spam moet in orde zijn, van alle data is steeds een back-up nodig, …. Dat is allemaal perfect geregeld met Google Apps For Business, een platform dat volledig in de cloud draait. De flexibiliteit verhoogt aanzienlijk, er zijn geen data-limieten meer en de software is steeds automatisch up-to-date. Met een kostprijs van 40 euro per gebruiker per jaar is het systeem niet alleen beter maar ook stukken goedkoper dan de meeste andere toepassingen.”

Documenten delen

Google Apps For Business maakt het mogelijk om via Google Drive documenten online met elkaar te delen zodat iedereen steeds in het meest recente document werkt. Het is niet alleen efficiënt maar bespaart ook heel wat overbodige mails. De Google-omgeving functioneert als een intranet waar informatie perfect projectmatig kan gedeeld worden.

Ook andere onderdelen van Google Apps maken in sneltempo de overstap van particulier naar professioneel gebruik. Luc Slenders: “Hangouts is bijvoorbeeld een tool om via chat of video met meerdere personen tegelijk van over de hele wereld aan video conferencing te doen. Dat wordt nu meer en meer professioneel gebruikt. Hetzelfde geldt voor Google+, de sociale media toepassing die vergelijkbaar is met Facebook. Medewerkers zijn steeds moeilijker op intranet te krijgen. Met de combinatie van Gmail en Google+ wordt het mogelijk om snel korte boodschappen te communiceren. Intranet wordt steeds vaker gebruikt voor zogenaamde “need to know” informatie zoals de car policy, bepaalde reglementen,  … Google+ dient dan eerder voor de “nice to know” informatie zoals een nieuwe medewerker die in dienst komt, of een bepaalde prijs die behaald werd.” 

EuroSys doet de implementatie van Google Apps For Business in verschillende stappen. “De klant moet eerst overtuigd zijn om op een andere manier te willen werken en gewoontes los te laten. We kijken met een haalbaarheidsstudie of het mogelijk is om naar de cloud te gaan. Dan zetten we een pilootomgeving op waarin medewerkers kunnen testen. Pas na sensibilisering en opleiding schakelen we volledig over.”.

Google Apps For Business


  • Google mail/agenda/contacten
  • Google Drive
  • Google Documenten
  • Google Spreadsheets
  • Goolge Presentaties
  • Google Sites
  • Google Hangouts
  • integreerbaar met een CRM, een tekenpakket, fotobewerkingsprogramma, autocad, …

De performante zoekfunctionaliteit van Google werkt over alle onderdelen heen. Google Apps For Business functioneert op elk platform en systeem.”

Deze expertise werd aangeboden door / Awali

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels